Már a terrorelhárítást is bevonták: mit tudunk eddig a ma reggel Angliában, Nottinghamben történt hármas gyilkosságról 1

A rendőrség közzétette az első jelentősebbnek mondható fejleményeket, miután három ember meghalt egy nottinghami támadás következtében. A rendőrök azt mondták, hogy egyelőre több opció is nyitva van a támadás indítékát illetően.

Már a terrorelhárítást is bevonták: mit tudunk eddig a ma reggel Angliában, Nottinghamben történt hármas gyilkosságról 3

A kora reggeli órákban három ember is meghalt, mások pedig megsebesültek, miután a támadó megpróbálta elgázolni őket egy furgonnal. A rendőrség közlése szerint egy 31 éves férfit gyilkosság elkövetésének gyanúja miatt letartóztattak, és a rendőrök jelenleg nem keresnek senki mást a támadással kapcsolatban.

Két embert Nottingham egyik diáknegyedében késeltek halálra hajnali 4 órakor, míg egy harmadik áldozat holttestét a Magdala Roadon találták meg, ami autóval egy 10 percnyire van attól a helytől, ahol az első két áldozatot megtalálták. A rendőröket ezután egy újabb incidenshez is riasztották a Milton Streeten, ahol egy furgon megpróbált elgázolni három embert. Jelenleg kórházban ápolják őket. Az egyikük állapota a legfrissebb értesülések szerint kritikus.

Arról egyelőre nincs hivatalos információ, hogy az eset terrorcselekmény volt-e, vagy sem. A belváros több főbb utcáját lezárják a rendőrségi nyomozás miatt. A nottinghamshire-i rendőrség azt is közölte, hogy a terrorelhárítás embereivel együtt dolgozik az eseten.

Már a terrorelhárítást is bevonták: mit tudunk eddig a ma reggel Angliában, Nottinghamben történt hármas gyilkosságról 4

Mit tudunk eddig az áldozatokról?

Jelenleg nem túl sokat. Egy szemtanú szerint az Ilkeston Roadon megkéselt pár egy “lány és egy férfi vagy fiú” volt, akik “egészen fiatalnak tűntek”. A Magdala úton holtan talált férfiról egyelőre nem derült ki szinte semmi.

A rendőrség tájékoztatása szerint mind a három Milton Street-i sérültet kórházban ápolják. A sérültek között volt egy férfi és egy nő is. Az egyik szemtanú, aki látta amikor a furgonnal elütötték őket, azt mondta:

Már a terrorelhárítást is bevonták: mit tudunk eddig a ma reggel Angliában, Nottinghamben történt hármas gyilkosságról 5

„Fél hatkor láttam, hogy egy kisteherautó megállt mellettem” – mondta. “Fehér volt, teljesen fehér. Mögötte egy rendőrautó haladt, lassan közeledett, nem villogtak a lámpái. A vezetőülésben ülő férfi belenézett a tükörébe, és meglátta a mögötte lévő rendőrautót.”

“Ekkor a fehér furgon az utca sarkához hajtott, és belement két emberbe. Egy hölgy a járdaszegélyen kötött ki, majd a sofőr visszatolatott a fehér furgonnal, aztán felgyorsított a Parlament Roadon, a nyomában a rendőrautóval.”

Már a terrorelhárítást is bevonták: mit tudunk eddig a ma reggel Angliában, Nottinghamben történt hármas gyilkosságról 6

Egy másik szemtanú azt mondta, hogy látta, ahogy a fiatal férfit és a fiatal nőt leszúrták az Ilkeston Roadon körülbelül hajnal 4-kor. A nevét megadni nem kívánó férfi azt mondta, hogy kinézett az ablakon, és látta, hogy egy “csupa feketébe öltözött, kapucnis és hátizsákos srác valakikkel dulakszik. Egy lány volt az, és egy férfi vagy fiú, akivel volt. Elég fiatalnak tűnt az elmondása szerint.

“Azt kiabálta, hogy segítség! Bárcsak kikiabáltam volna valamit az ablakon, hogy elriassza a támadót. Láttam, hogy először a fiút, majd a nőt szúrta meg. Többször szúrt egymás után – négy-ötször. A fiú az út közepén összeesett.”

A férfi azt mondta, hogy hívta a 999-et, és a rendőrség öt percen belül kiérkezett. A mentők 40 percig próbálták újraéleszteni a két áldozatot.

A rendőrség tájékoztatása szerint a nyomozás a kezdeti szakaszban jár, és igyekeznek kideríteni a támadások indítékát. Ebédidő körül fegyveres rendőrök behatoltak egy ingatlanba az Ilkeston Roadon, ahol korábban a két személyt megtámadták. A szakértők egy behorpadt fehér Vauxhall furgont is vizsgálnak a Bentinck Roadon, a feltételezett támadó elfogásának helyszíne mellett.   Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után