Már a pár fontos csirkehúsra is elkezdtek lopásgátlót tenni egyes Tesco üzletekben Londonban 1

A Tesco már elkezdett biztonsági címkéket rakosgatni néhány Tesco Express üzletben a csirkére is, mivel a megélhetési költségek válsága miatt az Egyesült Királyság legnagyobb szupermarketeiben egyre gyakoribbak a lopások.

Már a pár fontos csirkehúsra is elkezdtek lopásgátlót tenni egyes Tesco üzletekben Londonban 3

Az Egyesült Királyság szupermarketei az elmúlt évben egyre több alkalommal hétköznapi termékre is biztonsági matricákat és egyéb lopásgátló eszközöket ragasztottak, és most a képek alapján úgy tűnik már a 6 font alatti húsok egy része is azok közé tartozik, amiket célszerű ilyesmivel felszerelni… Legalábbis egyes üzletekben, ahol kiemelkedően sokan próbálnak meg fizetés nélkül távozni.

A vásárlók a hétvégén többen is észlelték ezeket a sárga címkéket a nyugat-londoni West Ruislipben található Tesco üzletben. A személyzet biztonsági címkéket ragasztott többek közt a zacskós sült csirkére és a Tesco saját márkás Piri Piri félcsirkékre.

Már a pár fontos csirkehúsra is elkezdtek lopásgátlót tenni egyes Tesco üzletekben Londonban 4

A hónap elején egy másik Tesco Express a Tower Bridge Roadon konkrétan elkezdte elzárni a kolbászokat és a szalonnát egy zárt ajtó mögé „a készletek megőrzése érdekében”.

Már a pár fontos csirkehúsra is elkezdtek lopásgátlót tenni egyes Tesco üzletekben Londonban 5

Harry Wallop újságíró pedig egy fotót tett közzé egy tábláról az egyik üzletben miközben épp egy londoni Aldiban vásárolt, amely arról tájékoztatja a vásárlókat, hogy a steakek csak „kérésre kaphatók”.

Már a pár fontos csirkehúsra is elkezdtek lopásgátlót tenni egyes Tesco üzletekben Londonban 6

A táblán ez állt: „Ezek a termékek csak azért vannak elrakva, hogy kollégáinkat és közösségünket megóvjuk az antiszociális viselkedéstől”.

Már a pár fontos csirkehúsra is elkezdtek lopásgátlót tenni egyes Tesco üzletekben Londonban 7

Wallop a Twitteren osztotta meg a képet a következő felirattal: „A helyi Aldi Nagy-Britanniában. Már meg kell kérni a bolti eladót, hogy hozza ki a steakeket a raktárból, hogy ne legyen annyi lopás.”

A Telegraph pedig nemrégiben arról számolt be, hogy 2022 utolsó három hónapjában drasztikusan megszaporodott a bolti lopások száma, mivel a megélhetési költségek válsága miatt a tolvajok újabban a szupermarketeket egyre gyakrabban célozzák meg.

Az Országos Statisztikai Hivatal új jelentése szerint 2021/22-ben közel 275 000 bolti lopást jegyeztek fel. Andy Cooke, a rendőrség felügyelője szerint az emelkedő árak a bűnözés növekedéséhez vezetnek, és nagyobb veszélyt és jelentősen több problémát jelentenek a rendőrség számára is.    Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után