Magyar Kulturális Rendezvények az Egyesült Királyságban 1

A 2018 as év sem múlhatott el magyar kulturális programok nélkül az Egyesült Királyságban. A minőségi magyar rendezvényekre évről-évre egyre nagyobb igény van a szigetországban az angliai magyar közösség növekedése miatt.

Magyar Kulturális Rendezvények az Egyesült Királyságban 3

A Hungarian Culture and Heritage Society elnökét Fátyol István Olivért kérdeztük az elmúlt év eredményeiről.

-A 2018-as év alapítványunk 7 éves fennállása óta az eddigi legeredményesebb időszaka volt, mivel a legtöbb és legnagyobb szabású rendezvényeket ebben az évben sikerült megrendeznünk.

Több, mint 70 magyar kulturális program lebonyolítása kötődik az elmúlt évhez. A változatos rendezvények között szerepeltek családi napok, táncházak, néptánc tanítás heti szinten, néptánc tábor, aprók tánca – gyermek táncház, vers- és prózamondó verseny és nem utolsó sorban a  3. Magyar Kultúra Napja ami a legnagyobb magyar fesztivállá nőtte ki magát az Egyesült Királyságban- fogalmaz Olivér

Magyar Kulturális Rendezvények az Egyesült Királyságban 4

A HC&HS egy non-profit szervezet, amely pályázatok útján, valamint saját tagdíjai befizetéséből fedezi kiadásait. Az alapítványban tevékenykedő londoni magyar programszervezők önkéntes alapon, fizetés nélkül, bérmentve látják el alapítványi munkájukat.

A Magyar Kultúra és Örökség Alapítvány keretein belül jelenleg három szervezet működik a Hunique Dance Néptáncegyüttes, Családi Nap Csapata és az Angliai Magyar Versmondók Egyesülete.

-A hab a tortán a 2018-as év végere, hogy sikerült kiadnunk egy könyvet ami az alapítvány eddigi munkásságát ismerteti meg az olvasóval.  A kétnyelvű képes kiadvány az alapítványi programokon keresztül mutatja be a magyar kultúra egyes elemeit. A könyv ingyen letölthető az alapítvány weboldaláról, mindenkinek szeretettel ajánlom- mondta Olivér

A HC&HS folyamatosan toboroz és keres olyan londoni magyar fiatalokat aki úgy érzik, hogy szeretnének valamit tenni a magyar kultúra népszerűsítésével kapcsolatosan itt Londonban.

A HC&HS elérhetősége: info@hchs.org.uk

A HC&HC kiadvány az alábbi linken tölthető le: Kattints ide.

Megosztás