Megáradt a Temze és csőtörés miatt óriási mennyiségű víz öntötte ma el London egyik legforgalmasabb belvárosi utcáját. Úgy tűnik, ma a víz napját „ünnepelhetjük” az angol fővárosban, ugyanis egy nap két vízzel kapcsolatos problémát is meg kellett oldaniuk a hatóságoknak.

Ca3FX2NXIAQLnAN

Árvíz – a Temze kiöntött a medréből

Árvízi riasztást adtak ki ma Londonban, miután a Temze „csillagászati” dagály miatt kitört a medréből. A folyó Greenwichben öntött ki, a Temze-gát bezárását követően. A Környezetvédelmi Ügynökség riasztást adott ki a folyó jelentős részén Putney-ig. A figyelmeztetés még ma is érvényben van, bár a szakértők szerint, nem kell tartani attól, hogy megint el kell majd zárni a gátat.

Ca3MCVaXEAA7Z4E

A Thames Barrier (Temze-gát) egyik szóvivője közzétett egy fotót a Twitteren, amelyen 3,4 m különbség látható a védelmi rendszer két oldalán lévő vízszint között.

Csőtörés a belvárosban

Ca8n_NnW0AAh1jk

Szintén ma, óriási mennyiségű víz árasztotta el a Victoria állomásnál lévő egyik forgalmas utat, így okozva nyomorúságot az autósoknak. A káoszt csőtörés okozta a Backingham Palace Roadon ma délelőtt. Az egyik járókelő szerint, több gallonnyi víz áradt ki a csőből és csinált „úszómedencét” az utcából.

A közlekedő autóknak, más választásuk nem lévén, át kellett törniük a kiáradó vízen. Azonban, később, a rendőrség átirányította a forgalmat, mialatt a tűzoltók segítettek megtisztítani az utat.

BuckinghamPalaceRoad

Egy férfi így sajnálkozott: „Elég sok víz odalett. Kár, hogy nem sör, mert akkor már lent lennék és szinte semennyi idő alatt feltakarítottuk volna az egészet.”

A Thames Water egyik szóvivője mindenkit biztosított arról, hogy egy mérnök már vizsgálja a csőtörés okát, és elállítják az kiáradó vizet, amint lehet. A vonatok és a földalatti szerelvények járatait nem befolyásolja az áradás. Reméljük, holnapra már minden a megszokott kerékvágásban megy majd a Victoranál, és a Temze is visszaáll a medrébe.     Forrás: www.standard.co.uk

 [fblike]

Ugrás a HuNglia főoldalára