Magányosan, magukra hagyva hal meg egyre több beteg az NHS kórházaiban, akkora a munkaerőhiány 1

Az NHS kórházaiban a betegek közül egyre többen egyedül, magányosan halnak meg, mivel a személyzethiány egyre súlyosabb a brit egészségügyben. A Royal College of Nursing (RCN) jelentése elszomorító képet fest a betegek helyzetéről.

Magányosan, magukra hagyva hal meg egyre több beteg az NHS kórházaiban, akkora a munkaerőhiány 3

A kutatásuk szerint a műszakoknak csak egyharmadában van elegendő regisztrált nővér szolgálatban, ami jól mutatja az egészségügyi rendszer súlyos túlterheltségét. Egy dél-nyugat Angliában dolgozó ápoló ezt mondta a téma kapcsán: „Vannak napok, amikor 60 vizit ki sincs osztva, mert nincs elég személyzet. Minden nap egyre többet kérnek tőlünk. Folyamatos rohanás az egész.”

Az RCN szerint a nővérek gyakran tucatnyi beteget gondoznak egyszerre. Ezért most új szabályokat szeretnének bevezetni, hogy legyen egyfajta korlát az egy nővér által ellátható betegek maximális számára vonatkozóan.

Egy több mint 11 000 ápoló részvételével végzett felmérés szerint sokan “demoralizáltak” amiatt, hogy nem tudják biztosítani a betegek biztonságát az osztályokon. A megkérdezetteknek csak egyharmada mondta, hogy a műszakjában a tervezett számú regisztrált nővér volt jelen.

Több esetben a sürgősségi osztályokon és a járóbeteg ellátókon az ápolóknak egyszerre több mint 50 beteget kellett ellátniuk.

Egy másik, Dél-Angliában dolgozó ápoló pedig így nyilatkozott: „Naponta több mint 50 ápolást igénylő beteget hagyunk ellátatlanul azért, ment nincs elég személyzet. Ez pedig sajnos növeli a kórházi felvételek és a halálesetek számát is. Nekünk kell eldönteni, ki kap ellátást és ki marad ki, ami szívszorító és borzasztó teher.”

Egy másik dolgozó West Midlands területéről azt mondta, hogy nincs idejük biztosítani, hogy a betegek „megfelelően étkezzenek és elegendő italt kapjanak”. Emellett hozzátette azt is, hogy: „Egyszerűen nem tudtam leülni a haldokló betegekkel még egy pár szót váltani sem, ami azt jelenti, hogy sokan egyedül magányosan halnak meg.”

Egy Yorkshire-i kórházban dolgozó szülésznő pedig az ott nyújtott ellátásra azt mondta, hogy „még csak nem is biztonságos” az „elfogadhatatlanul alacsony számú személyzet ” miatt.

„Az ellátás színvonala olyan alacsonyra süllyedt, hogy gyakorlatilag a túlélés a cél.” – mondta.

Az RCN megbízott főtitkára, Nicola Ranger kihangsúlyozta, hogy az ápolószemélyzet vesztésre áll a harcban, melynek célja az lenne, hogy biztonságban tartsa a betegeket az NHS-ben.

„Amikor a betegek nem tudnak biztonságos ellátáshoz jutni, az állapotuk romlik, és kórházba kerülnek, ahol a munkaerőhiány ugyanolyan súlyos. Ez az ördögi kör csak tovább rontja a helyzetet a személyzet és a betegek számára és ez nem mehet így tovább. Sürgősen szükségünk van a nővéri munkaerőbe való befektetésre, valamint arra, hogy a biztonsági szempontból kritikus nővér-beteg arányokat törvényben rögzítsék. Így javíthatjuk az ellátást és akadályozhatjuk meg, hogy a betegek szenvedjék el ennek a helyzetnek a súlyos következményeit.”  Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után