Ma Nagy-Britanniába érkezett az ukrán elnök, és még több fegyvert és lőszert kap a britektől az oroszok ellen 1

Volodimir Zelenszkij megérkezett a buckinghamshire-i Chequersbe, ahol találkozik Rishi Sunak, brit miniszterelnökkel. Az ukrán vezetőt a miniszterelnökkel látták sétálni, miután a helyszínre érkezve kiszállt egy Chinook helikopterből.

Ma Nagy-Britanniába érkezett az ukrán elnök, és még több fegyvert és lőszert kap a britektől az oroszok ellen 3

Nagy-Britannia a legújabb állomása európai körútjának, miután az elnök korábban Párizsba utazott audienciára francia kollégájával, Emmanuel Macronnal. Ukrajna vezetője kijelentette, hogy „találkozni fog Rishi barátjával”, és „szemtől-szemben és küldöttségeken keresztül érdemi tárgyalásokat folytatnak majd”.

Egy ma reggeli üzenetben a Twitteren ezt írta: „Ma – London következik. Az Egyesült Királyság vezető szerepet tölt be a harcászati felszereléseink földi és levegőbeli bővítésében. Ez az együttműködés ma tovább folytatódik. Találkozom Rishi barátommal. Érdemi tárgyalásokat folytatunk majd.”

Legutóbb, amikor februárban az ukrán vezető a szigetországban járt, Károly királlyal is találkozott, és beszédet mondott a parlamentben.

A brit miniszterelnök kijelentette: „Ez egy döntő fontosságú pillanat Ukrajna azon szörnyű háborúval szembeni ellenállásában, amelyet nem ők választottak vagy provokáltak ki. Szükségük van a nemzetközi közösség kitartó támogatására, hogy megvédjék magukat a könyörtelen és válogatás nélküli támadások áradatával szemben, amelyek több mint egy éve mindennap folyank. Nem hagyhatjuk cserben őket… Mindannyiunk érdeke, hogy Ukrajna sikerrel járjon, és (Vlagyimir) Putyin barbársága ne járjon sikerrel. Ezért támogatja az Egyesült Királyság Ukrajnát mindenben – a tankoktól a kiképzésig, a lőszertől a páncélozott járművekig.”

Ma Nagy-Britanniába érkezett az ukrán elnök, és még több fegyvert és lőszert kap a britektől az oroszok ellen 4

Rishi Sunak bejelentette, hogy a következő hónapokban több száz légvédelmi rakétát és további nagy hatótávolságú támadó drónokat szállítanak Ukrajnába. Számos további ígéret hangzott el Nagy-Britannia részéről azóta, hogy Oroszország 2022 februárjában szárazföldi, légi és tengeri inváziót indított Ukrajna ellen.

Ben Wallace védelmi miniszter pénteken megerősítette, hogy több, több mint 155 mérföldes hatótávolságú „Storm Shadow” cirkálórakétákat is adnak az országnak. Ez lesz az első nagy hatótávolságú cirkálórakéta az arzenáljában, és kulcsfontosságú lesz az ország védelmében a nemzeti infrastruktúra elleni támadásokkal szemben.

Volodimir Zelenszkij gondoskodik arról, hogy ez a támogatás ne apadjon ki azáltal, hogy az elmúlt héten személyesen látogatott el Európa fővárosaiba, és találkozott az egyes országok vezetőivel. Első állomása Róma volt, majd Berlin, majd Párizs, ma pedig az ukrán elnök Londonba érkezett, hogy találkozzon Mr. Sunakkal.

A Downing Street közleménye szerint: „A miniszterelnök ma megerősíti, hogy az Egyesült Királyság több száz légvédelmi rakétát és további pilóta nélküli légirendszereket szállít Ukrajnának, köztük több száz új, 200 km-nél nagyobb hatótávolságú drónt. Ezeket az elkövetkező hónapokban fogjuk leszállítani, miközben Ukrajna arra készül, hogy fokozza ellenállását a folyamatban lévő orosz invázióval szemben. Ez a felszerelés támogatni fogja Ukrajnát az elkövetkező hónapokban az orosz erők elleni harcban.”   Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után