Brutális hőséget jósolnak Nagy-Britanniában: végre jön a jó idő 1

Az Egyesült Királyság számos régiójában javulni fog az időjárás, ugyanis a meteorológiai intézet előrejelzései szerint melegebb hőmérséklet várható végre a következő néhány napban a perzselő nyári meleg megérkezte előtt.

Brutális hőséget jósolnak Nagy-Britanniában: végre jön a jó idő 3

Az esős tavasz után vasárnap volt az Egyesült Királyságban az év eddigi legmelegebb napja, a hőmérséklet elérte a 21,6 fokot a Kew Gardens területén. Míg az ország nagy részén vasárnap még hűvös éjszaka volt, hétfőn és kedden helyenként záporok várhatók, az előrejelzések szerint ezt sok helyütt a napsütéses idő ellensúlyozza majd.

Hétfőn Anglia délkeleti részein eláll végre az eső, sok déli részen száraz, napos idő várható. Északabbra azonban még elszórtan várható zápor, és egyes helyeken akár jégeső és nagyobb vihar is lehet, főleg Skócia és Észak-Anglia egyes részein. A hőmérséklet 10 és 20 fok közt marad az országban, bár az északnyugati régióban hűvösebb lehet.

Éjszaka északon várható zápor, de a legtöbb helyen száraz lesz, derült időszakokkal. Kedden a hétfőinél melegebb, és elsősorban délen szárazabb idő várható, és egyre több helyen fog kisütni a nap. Északon azonban még egy kicsit hűvösebb hőmérséklet várható, a záporok pedig az északi és keleti területeket érintik majd leginkább.

A hét hátralévő részében túlnyomórészt jó idő várható, de egyes területeken elszórtan lehet zápor – közölte a meteorológiai intézet. Az előrejelzések szerint pénteken megnövekszik a záporok valószínűsége. Időnként várhatóan Skócia északnyugati részét is érinti majd az eső. Az északi hűvösebb időjárást leszámítva átlagos hőmérséklet várható.

A meteorológiai intézet szerint a hétvégén egy nagy nyomású légtömeg terül majd el az Egyesült Királyságban, ami a legtöbb helyen szép és száraz időt eredményez. A következő héten ezeknek az időjárási körülményeknek a folytatása várható, tehát az ország nagy részén szép és száraz idő várható.

Az időjárás változása és a hőmérséklet még tovább emelkedése az Afrika irányából érkező nagy melegek nyomán következik majd be, amelyek várhatóan több kánikulát eredményeznek majd az Egyesült Királyságban ezen a nyáron, és a hőmérséklet meghaladja majd a 35C fokot is. A Met Office hosszú távú előrejelzésében a hónap végére és júniusra már “átlag feletti hőmérsékletet” jósolt az országban. A meteorológusok szerint azonban pontosabb előrejelzés egyelőre még nem kivitelezhető, hogy mikortól és mennyire is lesz majd meleg.

Honor Criswick, a Met Office meteorológusa azt mondta az Independentnek, hogy az Egyesült Királyságban ezen a nyáron „a szokásosnál nagyobb esély van” kánikulára és komoly hőhullámokra, ami „korrelál az egyre melegedő éghajlatunkkal”.   Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után