Ma estétől újabb 24 órás metrósztrájk Londonban 1

Metrózók ezreinek az utazását nehezíti meg a járművezetők 24 órás sztrájkja, amely várhatóan két fő metróvonalat is le fog bénítani. Az RMT és az Aslef tagjai fognak kedd este egy teljes napra elvonulni a munkától, az ellen tiltakozva, hogy már 8 vezetőt is teljesen más helyre kényszerítettek dolgozni. A sztrájk a Waterloo & City vonalat teljes egészében érinti, míg a Central vonalon nem lesz közlekedés Leytonstone-tól északra, valamint a maradék része is korlátozottan fog működni egész szerdán. A Transport for London figyelmeztetett, hogy az alternatív utazási útvonalak emiatt nagyon tömöttek lesznek majd várhatóan.

_85158739_3140d454-39ec-4237-a7e7-6ef3259c26b5

Az RMT és Aslef munkatársai február 21-én, kedd este 9-től fognak sztrájkolni. A Tfl szerint ez nagyon erősen fogja akadályozni a közlekedést egész szerdán, míg kedd este várhatóan még nem okoz akkora fennakadást. Azt mondták, csütörtök reggelre fog majd teljesen visszaállni a rendes forgalom.

A London Underground figyelmeztetett, hogy Leytonstone-tól északra egyáltalán nem fog közlekedni a Central vonalon a metró, és korlátozott szolgáltatások lesznek a többi részén is a vonalnak, sokkal ritkábban fognak járni a metrók, és várhatóan később is indul be a közlekedés reggel. A Waterloo & City vonal – másik nevén Drain – szintén kénytelen lesz bezárni, mivel ugyanazoknak a szervezeteknek a munkásait alkalmazzák. A többi vonalat nem érinti majd a sztrájk, azonban várhatóan sokkal nagyobb tömeg lesz mindegyiken, mivel a leálló vonalakon ingázók igyekeznek majd alternatív úton eljutni a céljukhoz. A Tfl szerint ezek az állomások és utak lesznek jóval tömöttebbek a szokottnál:

 • Leytonstone, Leyton, Stratford, Mile End, Liverpool Street, Oxford Circus, Waterloo, Tottenham Court Road, Holborn, Bank, Monument, London Bridge, Embankment, North Ealing és Ealing Common megállók
 • A Victoria vonal és az összes állomása, különösen a Walthamstow Central
 • A Jubilee vonal a London Bridge és Waterloo között
 • A Tfl vonatai Romford és Stratford között, különösen az Ilford állomáson
 • A London Overground a Liverpool Street és Chingford között

Az utasokat figyelmeztették, hogy nagy tömeg esetén várakozzanak a megállókon kívül. A Leytonstone-ból utazóknak pedig azt javasolták, hogy Stratfordból és Leystone-ból induló buszokra szálljanak, ugyanis a Leytonstobe-ból indulók valószínűleg nagyon zsúfoltak lesznek. Az Ilford megállóból indulók pedig busszal eljuthatnak Barkingba, ahol felszállhatnak a District, vagy a Hammersmith & City vonalakra.

A sztrájk egy vita miatt robbant ki, amikor nyolc sofőrt helyeztek át önkényesen a keleti területeikről a központba, ami azt jelenti, hogy sokkal többet kell utazniuk. Az RMT vezetői szerint mindez az érintettek beleegyezése nélkül történt – amit a London Underground következetesen tagad. Az RMT és az LU már kétszer is találkozott, január 3-án és 13-án, hogy megpróbáljanak megegyezni, de ez egyik alkalommal sem sikerült. Az Aslef múlt szerdán jelentette be, hogy ő is részt fog venni a sztrájkban. „Elnézést kérek mindenkitől, akit ez a szükségtelen sztrájk kellemetlenül fog érinteni.” – mondta Peter McNaught, a Central vonal üzemvezetője. „Minden ésszerű erőfeszítést megtettünk azért, hogy megoldjuk a problémát a szakszervezetekkel, és az érintettek számát is 30-ról 8-ra csökkentettük. Minden változtatást a szervezetekkel kötött hosszútávú megállapodásaink keretein belül tettünk meg. Szeretnénk sürgetni őket, hogy működjenek velünk együtt a probléma megoldásán, ami csak felesleges kellemetlenségeket okoz a londoniaknak.”

Mick Cash, az RMT titkára azt mondta, hogy „az RMT rendkívüli erőfeszítéseket tett, hogy megoldja ezt a problémát, de becsapták az orrunk előtt az ajtót. Az LU pedig nemrég írásban is jelezte felénk, hogy mindenképpen keresztülviszik az áthelyezéseket. Ha pedig ezt minden következmény nélkül megtehetik a Central vonalon, akkor semmi sem fogja őket akadályozni, hogy elkezdjék össze-vissza rakosgatni a vezetőinket. Ez világosan mutatja, hogy a nagy költségvetései csökkentések mellett az LU hogyan szándékozik működni a jövőben.”

Speciális buszjárat fog közlekedni szerdán Epping és Chingford között. Epping, Debden, Loughton és Chingford megállóiban lehet majd felszállni rá, és összekötést biztosít majd a London Underground vonalaival. A London központjában közlekedő buszok várhatóan nagyon tömöttek lesznek. A Tfl várakozásai szerint ezek a buszok lesznek sokkal jobban tele, mint egyébként:

 • A104 Woodford New Road
 • A104 Epping New Road (joins Epping with Chingford/Woodford)
 • A106 High Road Leytonstone
 • A112 Hoe Street
 • A1199 Woodford Road
 • A121 High Road (through Loughton, Buckhurst Hill and Woodford)
 • A503 Forest Road
 • Leytonstone area
 • Station Road, Chingford
 • Walthamstow area

Ahhoz, hogy segítséget kapj az utad megtervezéséhez, látogasd meg a Tfl oldalát Twitteren, vagy a Transport for London weblapját.     Forrás    Hirdetőknek: info@hungliaonline.com

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után