Holnap éri el Angliát a Doris vihar: egyes helyeken 20 cm havat is jósolnak 1

A meteorológusok figyelmeztettek, hogy a Doris vihar csütörtökön éri el az Egyesült Királyságot, ítéletidőt hozva az egész országra. 120 km/h-s széllökések várhatóak, és az ország egyes helyein 20 cm hó is eshet.

uk-extreme-weather-snow-storm-725101

Az szakértők jelezték, hogy Londonban akár sárga riasztást is kiadhatnak az erős szél miatt. Az ország többi részén inkább borostyán riadó várható. Emma Sharples, a Met Iroda munkatársa azt mondta, hogy valószínűleg legalább csütörtök estig ki fognak tartani az időszakos széllökések. Azonban a csütörtöki ítéletidő ellenére a londoniak szokatlanul melegnek érezhetik a szerdát, 14 fokig is emelkedik majd a hőmérséklet napközben. „Furcsán meleg lesz ma az ilyenkor megszokotthoz képest, azonban ettől függetlenül várható eső egyes helyeken, és az ég is borult marad” – tette hozzá a meteorológus.

doris

Az Atlanti óceán felől még a hétvége során további esőzések és szélviharok várhatóak, de nem fogják elérni a csütörtöki Doris erejét. Így, amíg hétfőn még 18 fokos kellemes időt élvezhettünk, ha a Kew Gardenben, vagy London déli részén jártuk, addig a hét további részében senkinek nem lesz már ilyen melege.

Az ország középső területein, észak-Angliában, és kelet-Anglia egyes részein csap majd le legerősebben a vihar, sőt Skóciában és az észak-angliai részeken havazásra is lehet majd számítani. A hőmérséklet jelentősen esni fog, ahogy a vihar eltolja maga elől a meleg légtömegeket, ami éppen az ország felett van. A Pennine-hegység északi részein és a Southern Upland területein akár 20 cm hó is eshet, de az alacsonyabban fekvő területek is számíthatnak néhány centi hóra. Dél-Anglia valószínűleg megússza a vihart a csökkenő hőmérséklettel, bár ott még így is magas marad majd az ilyenkor megszokott időhöz képest.

This goods train has just left Dawlish station 13 November 2014 heading for Exeter and just passing the place where the line was badly damaged in February  and left suspended in mid air. The platform the army of workmen still mending the sea wall use as their base is anchored though the beach. There was a southerly gale which is unusual for this area giving rise to large waves which battered the coast. The work is not expected to be finished for some time.

A Met honlapján figyelmeztetnek: „Bár a legerősebb széllökések rövid életűnek tűnnek majd, ettől függetlenül károkat okozhatnak egyes épületekben és az áramellátásban, valamint a közlekedésben is fennakadásokra lehet számítani. A vihar pontos idejét és haladási irányát nehéz kiszámítani, de szinte biztos, hogy főleg gyors, erős szélviharok várhatóak. Leginkább a borostyánjelzésű területeken lehet majd fennakadásokra felkészülni.”

A viharokat a Met irodája szokta elnevezni, az ABC betűrendjében. 2015 novemberében az elsőt Abigailnek keresztelték el, miután meghirdették, hogy az emberek javasoljanak beceneveket, amikkel majd azonosítani tudják a viharokat. Az előrejelzők már a második körben tartanak – Doris után a britek számíthatnak majd Ewanre, Fleurra és Gabrielre.   Forrás    Hirdetőknek: info@hungliaonline.com

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után