Körülbelül egy millió adófizető van még, aki nem adta le az egyéni vállalkozók közül az adóbevallását. A leadás határideje ma (január 31.) éjfél.

tax_evasion_2416253k

Azok, akik valamilyen okból nem tudják leadni ma éjfélig az adóbevallásukat, 100 fontos bírságot kockáztatnak. Rekordnak számító 11 millió embernek kellett adóbevallást leadnia mai határidővel.

Rengeteg ember hagyja az ilyesmit az utolsó pillanatra. Fontos, hogy a mai határidő már csak az online leadás határideje, aki nyomtatott formában akarta leadni, annak október 31-ig kellett megtennie. Az online leadást egyébként bárki ugyanúgy megteheti, miután regisztrált a kormány honlapján. Ha azonban az online leadáshoz szükséges regisztráció még nem történt meg, akkor mivel annak átfutási ideje van, a bevallást már biztosan csak késve tudjuk leadni.

Az alkalmazottak pedig ne aggódjanak, nekik a munkaadójuk valószínűleg már rég leadta az adóbevallásukat, így semmi dolguk nincs, ők hátradőlhetnek.

Idén, kb. egy millió ember hagyta az utolsó napra a bevallás elkészítését, szemben a tavalyi 557,000-rel.  A statisztikák szerint a nők nagyobb arányban adják le a bevallásukat a határidő lejárta előtt, ugyanis 10,000 emberből átlagosan 394 férfi késett el a leadással, míg a nők közt csak 358.

Fontos, hogy a 100 fontos büntetésre a későknek kamatot számolnak fel, és aki májusig sem adja le, annak onnantól kezdve további napi 10 fonttal emelkedik a büntetés összege.

Ha máskor is szeretnél friss, angliai magyaroknak szóló híreket olvasni, nyomj egy Like-ot:

[efb_likebox fanpage_url=”https://www.facebook.com/hunglia.magyarok” fb_appid=”” box_width=”500″ box_height=”185″ colorscheme=”light” show_faces=”1″ show_header=”0″ show_stream=”0″ show_border=”1″ ]

Csatlakozz facebook csoportunkhoz: https://www.facebook.com/groups/319485078225041/

Forrás: http://www.bbc.co.uk/news/business-31069070