A bevándorlók által leadott szavazatok kulcsfontosságúak lehetnek a 2015-ös brit választások végkimenetelét illetően, derült ki egy jelentésből.

A voter placing a ballot paper in the ballot box at the polling station at Market Hall in Swadlincote, Derbyshire

A Manchester University és a Migrants’ Rights Network közös tanulmányából kiderül, hogy majdnem 4 millió ember él Nagy-Britanniában, akik szavazati joggal rendelkeznek, és külföldi származásúak.

70 választókerületben is a bevándorló szavazók vannak többségben. A bevándorlókkal kapcsolatos negatív tartalmú üzenetek azonban elidegeníthetik a szavazástól ezeket az embereket májusra, jelezték a tanulmány szerzői.

Az elemzések szerint rekord mennyiségű, a választók csaknem 10%-át kitevő külföldi származású polgár fog szavazni május 7-én.

„Tudjuk, hogy a bevándorlók sokkal pozitívabbak a bevándorlással, és annak kulturális és gazdasági hatásaival kapcsolatban, és sokkal érzékenyebbek a diszkriminatív megkülönböztetésekre. A politikusoknak vigyázniuk kell, mit mondanak, ugyanis a bevándorlás és a bevándorlók sorsa mind a kampányprogramoknak, mind a választásoknak kulcsfontosságú pontját képzi.” – ecsetelte a tanulmány egyik társszerzője.

A külföldi származású szavazók legnagyobb része olyan országokból származik, mint India, Pakisztán vagy éppen Nigéria. Meglepő módon az EU tagállamaiból érkező bevándorlók alig fogják képviseltetni magukat, ugyanis a szavazati joggal rendelkező EU-s bevándorlók száma alacsony, mivel kis számban szerezték meg az állampolgárságot.

Nagy harc várható a bevándorló szavazók szavazataiért, ugyanis döntő fontosságú lehet a választás eredményét illetően. A 2010-es választások alkalmával például a Nagy-Britanniában jelen lévő kisebbségek csak 16%-a szavazott a Torikra, míg 68% választotta a munkáspártot.

A konzervatívok pechére a bevándorlók fejében az elmúlt generációk alatt a munkáspárt alakult ki, mint a bevándorlók érdekeit védő párt.

Ha máskor is szeretnél friss, angliai magyaroknak szóló híreket olvasni, nyomj egy Like-ot:

[efb_likebox fanpage_url=”https://www.facebook.com/hunglia.magyarok” fb_appid=”” box_width=”500″ box_height=”185″ colorscheme=”light” show_faces=”1″ show_header=”0″ show_stream=”0″ show_border=”1″ ]

Csatlakozz facebook csoportunkhoz: https://www.facebook.com/groups/319485078225041/

Forrás: http://www.bbc.co.uk/news/uk-politics-31062699