Az Egyesült Királyság lakosságának több, mint fele hiányolni fogja a lockdown-t bizonyos szempontból (érdekes statisztikák) 1

Egy nemrég elkészült felmérés szerint az Egyesült Királyság lakosságának több mint 50%-a hiányolni fogja az elmúlt évben bevezetett koronavírus korlátozások bizonyos aspektusait.

Az Egyesült Királyság lakosságának több, mint fele hiányolni fogja a lockdown-t bizonyos szempontból (érdekes statisztikák) 3

A megkérdezettek 54% mondta azt, hogy hiányolni fogják az országos szintű lezárást bizonyos szempontból, mint például a családdal töltött időt, a csendesebb utakat és azt, hogy többet lehettek otthon – derült ki a Policy Institute és az Ipsos Mori kutatásaiból.

A BBC News szélesebb körű tanulmányának részeként végzett kutatás többek közt azt is megállapította, hogy a 2442, 16 éves kort legalább betöltött, javarészt felnőtt megkérdezett személy 32 százaléka szerint az elmúlt év legalább olyan jó, vagy jobb volt számukra, mint egy átlagos korábbi év.

19 százalékuk mondta azt, hogy az elmúlt év jobb volt, mint azt várták az első lockdown bevezetésekor, sőt 21 százalék állította azt, hogy az anyagi helyzetük is javult. A közvélemény kutatásban résztvevő fiatalabb személyek (16-35 évesek) kétszer nagyobb valószínűséggel mondták azt, hogy az év a vártnál jobb volt, mint az idősebbek.

A lakosság durván fele (49 százaléka) szerint volt az elmúlt év rosszabb a vártnál. Közülük a nők és a 65 év felettiek voltak azok, akik nagyobb valószínűséggel éreznek így. A kutatás azt is megállapította, hogy az emberek 28 százaléka közelebb érzi magát a közvetlen családjához, 19 százaléka pedig jobb viszonyt ápol a szomszédaival. 31 százalék nyilatkozta azt, hogy jobban eltávolodott a barátoktól a járvány ideje alatt.

Míg 43 százalék érezte úgy, hogy a járvány rontja mentális egészségi állapotukat, 12 százalék mondta azt, hogy a válság alatt ez javult. A résztvevők 15 százaléka szerint a fizikális egészségi állapotuk javult az elmúlt 1 évben.

A megkérdezettek nagyjából fele (52 százalék) véli úgy, hogy a járvány hosszú távon negatívan fogja érinteni a fiatalokat, míg 22 százalék szerint nem lesz rájuk komoly hatással, 10 százalék pedig azt gondolja, hogy összességében a járványnak több pozitív hatása lesz, mint negatív rájuk nézve.

Bobby Duffy professzor, a londoni King’s College Politikai Intézetének igazgatója elmondta: „Kétségtelen, hogy a lakosság túlnyomó többsége inkább azt szeretné, ha a járvány egyáltalán nem történt volna meg – de ez nem jelenti azt, hogy mindenkire rossz hatással volt, vagy hogy az emberek úgy látják, hogy ez mélyen befolyásolja a jövőjüket.”

„Ami talán a legmegdöbbentőbb a felmérés eredményeit nézegetve, hogy mennyire nagy arányban vannak olyanok, akik számára az elmúlt év a vártnál jobban, vagy akár egy átlagos évnél is jobban alakult. Emellett rengetegen lesznek, akik a lockdownnak legalább néhány hatását, következményét hiányolni fogják, főként a családdal együtt töltött időt, vagy az otthoni nyugit… Sok embert érintett persze nagyon negatívan a járvány, azonban az is kiderült, hogy bár a szabályok mindenkire egyformán vonatkoztak, azok hatása nagyban függött és függ attól, hogy milyenek az adott személy életkörülményei.”

Szerencsére annyi biztos, hogy az emberek nagy része nyugodt afelől, hogy a korlátozások feloldásával az élet vissza fog térni a normál kerékvágásba.        Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után