Londonban speciális munkavállalási engedély rendszert vezetnek be az EU-s bevándorlóknak 1

Egy nagy jelentőségű terv kidolgozása van folyamatban, amely lehetővé tenné az EU-s állampolgárok számára, hogy továbbra is könnyen Londonba jöhessenek dolgozni. Egy a fővárosra kiterjedő vízumprogramról van szó, amelyet üzleti vezetők indítványoztak.

16londonview0910a

A London Chamber of Commerce and Industry (LCCI) (Londoni Kereskedelmi és Ipari Kamara) azt szeretné, hogy a londoni munkáltatók szponzorálnák a külföldi szakképzett munkásokat a vízum megszerzésében, miután Britannia elhagyja az EU-t. A program értelmében, az EU-s dolgozók Londonban speciális nemzeti társadalombiztosítási számot kapnának, amely meggátolná őket abban, hogy máshol dolgozzanak az országban.

Ha otthagynák vagy elveszítenék a munkájukat, 60 nap állna a rendelkezésükre abban, hogy találjanak egy másikat, mielőtt kitoloncolják őket.

Sean McKee, a LCCI stratégiai igazgatója a következőket mondta a tervvel kapcsolatban: “A városunk összeomlana bevándorlók nélkül. Egy olyan bevándorlási politikára van szükségünk, amely kicsit eltér London esetében. Eddig a legnagyobb gond (a vállalkozások számára) a szakismeret és az állomány. London jövője számára életbevágóan fontos az, hogy a kormány bizonyos fokú rugalmasságot mutasson, ha módosítja a bevándorlási rendszert.”

sadiqkhan0209a

A londoni vállalkozások aggódnak, hogy a Brexit miatt hiány alakulna ki szakképzett munkásokban néhány területen. Jelenleg, a londoni munkaerő 25%-át teszik ki EU-s állampolgárok a Centre for Economics and Business Research tanulmánya szerint. Ha a jelenlegi nem EU-s állampolgárokra vonatkozó bevándorlási szabályokat kiterjesztik az EU-s állampolgárokra, akkor az Egyesült Királyság munkaerejének háromnegyede nem felelne meg a maradáshoz szükséges kritériumoknak.

Bár, a kormány eddig még nem határozta meg pontosan milyen bevándorlási szabályok fognak vonatkozni az EU-s állampolgárokra. Azon kívül, hogy továbbra is befogadja az ország az új bevándorlókat, a LCCI azt is el akarja érni, hogy a jelenlegi külföldi munkásokat biztosítsák arról, hogy maradhatnak, miután Britannia kilép az EU-ból. Azok az EU-s dolgozók, akik már itt élnek a szigetországban, a legfrissebb hírek szerint biztonságban lesznek, de hogy miért, és hogyan, arról itt olvashattok bővebben.

London polgármestere, Sadiq Khan megerősítette a folyamatban lévő tárgyalásokat a londoni munkavállalási vízum lehetőségéről.

Korábban a következőket mondta: “Tárgyalunk vállalkozások vezetőivel, vállalkozásokkal, azok képviselőivel, hogy meglássuk, mit tehetünk azért, hogy London biztosan ne veszítse el a tehetségeket, az innovációt, a partnerséget, amelyek a legnagyszerűbb várossá tettek minket a világon.”

“A jó hír az az, hogy a kormány ezt felfogta. A jó hír az összes megbeszélésben, amelyet a kormánytagokkal tartottam a pénzügyminisztertől a Brexit titkáron keresztül a külügyminiszterig és még sok más kormánytaggal, az az, hogy szerintem, felfogták.”

A polgársmester szóvivője azt mondta a Financial Timesnak ezen a héten, hogy Khan “arra próbálja kényszeríteni a kormányt, hogy kidolgozzon egy megoldást a vízumrendszer jelenlegi hiányosságaira, amely túl sok akadályt kreál a londoni vállalkozások számára.”

London túlnyomóan — 59%-ban — a maradásra szavazott júniusi népszavazás során. Khan elvetette London függetlenségének a gondolatát, de júliusban elindította a “London nyitott” (“London is open”) kampányát azért, hogy a világ művészetének, vállalkozásainak és sportjainak vezető figurái támogatásával arra ösztönözze a látogatókat és a befektetőket, hogy a fővárosba jöjjenek.  Forrás: evening standard.co.uk

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után