Fantasztikus képsor a tegnapi „Óriás teliholdról” a londoni éjszakában 1

Tegnap este egész Nagy-Britannia megcsodálhatta a rettentően fényes „Supermoon” jelenséget, feltéve, hogy nem volt felhős az ég. Vasárnap éjjel és hétfő hajnalban ugyanis a szokásosnál jóval világosabb volt az égbolt, a hatalmas teliholdnak köszönhetően, és mivel a brit főváros fölött gyönyörű tiszta volt az ég, rengeteg fantasztikus fotó született, amit most ti is megcsodálhattok.

britain-supermoon

Elképesztően jó fotók születtek olyan környékekről, mint St James’ Park, Waterloo Bridge vagy épp Canary Wharf.

orias-hold

Az égboltot teljesen bevilágította a hatalmas telihold, és szinte már-már kora hajnali fények voltak egész éjjel.

supermoon-7

A fotósoknak és az égboltot szívesen fürkészőknek már előre szóltak, hogy ez egy olyan esemény, ami utoljára több, mint 60 éve volt ennyire látványos.

5540945608_407a54f7de

Óriási szerencsére London ege tiszta volt az éjjel és mindenki a csodájára járhatott, és lélegzetelállító fotókat készíthetett.

1407739349594_wps_4_a_view_of_the_supermoon_o

Az ún. Supermoon (vagy hívjuk csak óriás teliholdnak) olyankor csodálható meg, amikor a telihold pont olyankor van, amikor a Hold Föld körüli pályáján pont a bolygónkhoz a legközelebb helyezkedik el (mert ugyebár nem tökéletes kör alakú pályán kering körülöttünk).

Sokak szerint ez volt 21. század legszebb óriás teliholdja, és a NASA számításai szerint legközelebb 2034-ben lesz csak ilyen nagy és fényes a jelenség.

the-full-supermoon-is-seen-over-boston

A Supermoon jelenség alkalmával átlagosan 14%-kal látjuk nagyobbnak, és 30%-kal látjuk fényesebbnek a Holdat, mint egy sima teliholdkor.

A szakértők előrejelzései szerint a látvány a Primrose Hill, Highgate Hill, Greenwich Park, és Westow Hill környékekről volt a legjobban szemügyre vehető.

1407739341550_wps_2_a_view_of_the_supermoon_o

Aki a tökéletesen kerek Holdat akarta látni, annak sokáig fent kellett maradnia, mert hajnali 1:52-kor lett csak “igazán kerek”.

00ampm-464417584
ez csak illusztráció! de azért nem rossz 🙂

A következő teliholdra újabb 1 hónapot kell várniuk azoknak, akik erről lemaradtak (meg azoknak is akik ilyenkor átváltoznak, de inkább ha kérhetjük, ne tegyék).  Forrás: Standard Hirdetőinknek: info@hungliaonline.com

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után