Boris Johnson, London polgármestere külföldi utazásai során is gondoskodik arról, hogy téma legyen a lapokban. Most épp egy 10 éves kissrácot tarolt le a rögbipályán.

borisrugbyjapan1410d

A Japánban tett látogatása során, Tokióban egy kispályás rögbi meccsen, amit gyerekek játszottak, a polgármester úr, mint vendég volt jelen, de úgy alakult, hogy üt is behívták a pályára, mint sztárvendéget. Nem is teketóriázott sokat, öltönyben, a labdát megkaparintva meg is indult a szélen. A bátor 10 éves Toki Sekiguchi, úgy gondolta, hogy majd ő megállítja a bácsit, de Boris-szal senki nem szórakozhat… Mr. Johnson ugyanis nem fékezett, hanem szimplán felöklelte az útjába álló kissrácot annak ellenére, hogy a meccsen nem volt megengedett az ütközés.

boris003

Nem lehetett kellemes érzés a gyorsvonatként érkező polgármesterrel való találkozás, de szerencsére senkinek nem lett komoly baja. A gyerek nyekkent egy nagyot, Boris pedig elhasalt, de szerencsére nem a kissrácra esett. A kis Toki Sekiguchi az eset után csak annyit mondott, hogy egy kicsit fájt, ami a képeken is látszott, mert a földet érést követően igencsak vicsorgott szegényke.

boris-rugby-6_3472982b

https://www.youtube.com/watch?v=HuIfwY_jzz8

Az érintős rögbiben a labdát birtokló játékosnak meg kell állnia, ha megérintik, hogy elkerüljék az ütközésekből fakadó sérüléseket.

Mr. Johnson kiváló formában van, már ami a gyerekekkel vívott sportcsatákat illeti, ugyanis tavaly is sikerült a földre vinnie agy srácot egy baráti focizgatás során. 2006-ban pedig egy Anglia-Németország jótékonysági focimeccsen mindössze 10 percet töltött a pályán, de a 20,000 fős nézőközönséget sikerült megajándékoznia egy hasonlóan emlékezetes pillanattal, amikor Maurizio Gaudino-t egy rögbis mozdulattal terítette le.

„Amikor már alig két méterre volt, lehajtottam a fejem. Bele akartam fejelni a labdába, ami tudtommal a fociban egy megengedett mozdulat.” – nyilatkozta akkor Mr. Johnson.

boris-shake-hand_3473028b

A mostani tokiói eset után egyébként nem volt harag, miután mindketten feltápászkodtak, a polgármester úr a fiú után ment, elnézést kért, és kezet fogtak. Később még közös fotók is készültek róluk.

Azért egyet mindenki véssen az eszébe: Ha valamilyen csapatjátékot játszol épp, és egyszer csak azt látod, hogy Boris Johnson jön veled szembe, AKKOR FUTÁÁÁS….

Ha tetszett a cikk, itt Like-old oldalunkat:

[efb_likebox fanpage_url=”https://www.facebook.com/hunglia.magyarok” fb_appid=”” box_width=”500″ box_height=”200″ colorscheme=”light” show_faces=”1″ show_header=”0″ show_stream=”0″ show_border=”1″][email-subscribers namefield=”NO” desc=”Hírlevelünkhöz email címed megadásával csatlakozhatsz” group=”Public”]

Forrás: http://www.bbc.co.uk/news/uk-england-london-34537841