London lett a világ legdrágább városa lakás és munkahely bérlés szempontjából 1

A Savills ingatlanügynökség által készített tanulmány szerint mostanra London vált a világ legdrágább városává, ha a lakóhely és irodabérlést vesszük alapul.

london hunglia legdragabb varos

London New York-ot és Hong Kong-ot is megelőzve lett első a listán. A Savills az egy főre eső éves átlagos iroda + lakóhely bérlés díja alapján rangsorolta a világ legnagyobb városait. Ez számunkra is egy jó mérőszám lehet, de főleg a cégek számára fontos, hogy lássák, mennyire drága üzletelni, kitelepülni a világ egyes nagyvárosaiba.

A végeredmény szerint Londonban az egy főre jutó lakás és irodabérleti díj összesen évi £80,777. (Nem nekünk kell ennyit kifizetnünk, csak a város összes ilyen jellegű kiadását leosztották a lakosság számával és így egy, a városokat összehasonlíthatóvá tevő mérőszám jön ki.) Bár New York-ot alig előztük meg, más angol ajkú városokhoz képest, mint Sydney, Los Angeles vagy Chicago, kétszer, vagy még annál is többször drágább a brit főváros.

Most-expensive-city-live-work

Itt találtok egy cikket a londoni albérleti díjak helyzetéről. A vizsgált 20 várost egybevéve az átlagos ingatlanköltség/ember/év £40,641 lett. A lista alján Rio de Janiero végzett évi £11,795-tal.

A 10 legdrágább város az egy főre eső éves bérleti díjak alapján:

  1. London
  2. New York
  3. Hong Kong
  4. Paris
  5. Tokyo
  6. San Francisco
  7. Lagos
  8. Singapore
  9. Dubai
  10. Sydney

Savills-world-class-city-table

London egyébként 18%-kal drágább város, mint 5 évvel ezelőtt, és 2014 óta kirobbanthatatlan a lista első helyéről ezen mutató szerint. Ha érdekel mennyivel olcsóbb vidéken élni, kattints ide. Ha pedig leszarod a statisztikákat, és unod a számokat, akkor itt van az amiről a számok nem beszélnek az angliai életünkkel kapcsolatban.     Forrás: http://www.independent.co.uk/

[fblike]

Ugrás a HuNglia főoldalára

Megosztás