london készültségi szint

A vírus a korlátozások ellenére is terjed a fővárosban, csupán hat városrészben esett vissza az esetek száma. A Covid-19 fertőzöttek száma 25 városrészben emelkedő tendenciát mutat Londonban derült ki néhány órája a legfrissebb adatokból.

london készültségi szint

Az adatok azt mutatják, hogy a megerősített koronavírusos esetek számát illetően a főváros szinte egész területén jelentős emelkedés tapasztalható, ami növeli annak kockázatát, hogy a jövő héten a egész London a legszigorúbb készültségi fokozat alá kerül. Harrow-ban az esetek száma 59,8 százalékkal megugrott a múlt héten az azt megelőző hét naphoz képest. A fertőzések száma Haringey-ben 54,3, Waltham Forest területén 42,4, Enfieldben 39 és Suttonban 33,8 százalékkal nőtt.

Összesen 17 városrészben emelkedett az esetszám legalább 20%-kal. Ide tartoznak még Hackney és City of London, Greenwich, Havering, Kingston, Bromley, Lambeth, Wandsworth, Bexley, Lewisham, Croydon, Southwark és Barnet is.

November közepén, a második hullám tetőzésekor a brit fővárosban 100 ezer emberre vetítve nagyjából 200 új fertőzött jutott hetente. A most közzétett adatok ettől sajnos alig maradnak el, ugyanis ez az érték most 183 volt. Ez azonban csak az egész városra vetített átlag, és van 10 olyan városrész is, ahol 200 fölött van az új fertőzöttek 100 ezer főre vetített aránya. Ezek pedig: Havering (363,3), Barking és Dagenham (298,7), Waltham Forest (298,2), Redbridge (292,6), Bexley (260,6), Newham (255,7), Enfield (225,3), Tower Hamlets (224,5), Kingston (218,6) és Harrow (213,8).

Mindössze hat londoni kerületben tapasztalható csökkenő tendencia az esetek számát illetően, ezek pedig Hounslow, Hammersmith és Fulham, Ealing, Westminster és Redbridge. Az esetek számának növekedése azt is jelenti, hogy a városban az elkövetkező hetekben szinte elkerülhetetlenül több kórházi ápolásra szoruló és több haláleset is lesz, azonban a kórházakban a betegfelvételek száma még mindig jelentősen alacsonyabb az első hullámhoz képest.

Úgy tűnik, hogy a miniszterek vonakodnak Londonot a 3. szint alá helyezni, Michael Gove még azt is kihangsúlyozta, hogy a kormány reméli, hogy jövő szerdán minden terület megmaradhat a mostani készültségi szint alatt, sőt akár néhány régióban még enyhíthetnek is az érvényben levő készültségi fokozaton. Ha azonban a betegek számát nem sikerül kordában tartani, az növelni fogja a kormányra nehezedő nyomást hogy szigorítsanak. A hétvége közeledtével Stephen Hammond volt egészségügyi miniszter arra kérte az embereket, hogy „felelősségteljesen viselkedjenek”, ha vásárolni, éttermekbe, kocsmákba vagy más helyekre mennek.        Forrás

Megosztás