Éttermek százai kaptak nulla csillagos besorolást a helyi élelmiszer higiéniai hatóságok által.

goldendragon2

Főváros szerte, 444 étkezőhely nem felelt meg a higiéniai előírásoknak és kapott nulla értékű besorolást, amely azt jelenti, hogy sürgős javításra van szükség. Newham, Ealing és Wesstminster Londonnak azok a kerületei, ahol a legtöbb nulla besorolású étkezőhely van — szám szerint, kb. 42, 38 és 34.

Az éttermeket tekintve, Westminster a legrosszabb besorolású kerület, ahol 28 hely kapott nulla csillagot, amelyet Tower Hamlets (21) és Ealing (20) követ.

Croydon és Newham az elvitelre előállított ételekben a legrosszabb, 11 étkezőhellyel, amelyek nem kaptak csillagot.

London legtöbb nulla csillagos étkezőhelyeivel rendelkező kerületei:

  1. Newham: 42
  2. Ealing: 38
  3. Westminster: 34
  4. Camden: 27
  5. Croydon:   =    Tower Hamlets: 26
  6. Barnet: 20
  7. Brent:   =    Enfield: 19
  8. Wandsworth:   =    Harrow: 18
  9. Islington: 17
  10. Lewisham: 15

Havering tűnik a legtisztább helynek étkezés szempontjából Londonban, ugyanis, mindössze, 2 létesítmény kapott nulla pontot. Őt szorosan követi Kensington és Chelsea, 3-al. Az összes besorolás megtekinthető a Food Standards Agency weboldalán, amely magában foglalja az összes értékelt éttermet, elvitelre készítő kifőzdéket, bárokat, kávézókat, éjszakai szórakozóhelyeket, kocsmákat és még kórházakat is. Azoknak a vállalkozásoknak, amelyek nulla értékű besorolást kaptak, sürgősen javítaniuk kell a higiéniai előírások betartásán.

A helyi hatóság élelmiszerbiztonsági tisztviselője tájékoztatni fogja a vállalkozásokat arról, milyen gyorsan kell majd véghez vinni a javításokat. Ha egy tisztviselő nagyon szegénynek találja egy vállalkozás higiéniai színvonalát, és egészséget fenyegető kockázat áll fenn, amely azt jelenti, hogy az étel nem ehető biztonsággal, az étkezőhelyet akár be is zárhatják. A Newham Council szerint, a régióban működő kisvállalkozásoknak nagy a forgalmuk, összehasonlítva más helyi önkormányzatokkal Londonban.

2014-ben, az ellenőrök bezárták a The Golden Dragon kifőzdét Plaistow-ban, amelyet egy egészségügyi tisztviselő úgy jellemzett, hogy az volt a legrosszabb eset, amit látott 12 évig.

Ian Corbett, a polgármester környezetvédelmi és szabadidős tanácsadója a következőket nyilatkozta a témával kapcsolatban: „Az általunk nyújtott élelmiszer higiéniai ellenőrzések életbevágó szolgáltatások annak érdekében, hogy biztosítsuk a felszolgált élelmiszerek biztonsággal való fogyaszthatóságát a fogyasztók számára. Be nem jelentett és alapos gyakori ellenőrzéseket folytatunk.”

„Ha bármelyik helyiség fenyegető veszélyt jelent a közegészségre, be fogjuk zárni, és addig nem fog majd tudni kinyitni, amíg ez a fenyegetés ki nem küszöbölődik. Azoknak a helyeknek, amelyeknek sürgős és azonnali fejlesztésekre van szükségük, szoros megfigyeléssel kell szembe nézniük, amíg ezeket a problémákat helyre ne hozzák.”

„Sajnos, a törvényhozás gyenge. Az önkormányzatoknak rendelkezniük kell hatalommal arra vonatkozóan, hogy a vállalkozásokat arra kényszerítsék, hogy felvigyék a színvonalukat. Ha a kormány bevezetné az engedélyezéseket, akkor képesek lennénk arra, hogy magas színvonalat szabjunk meg a helyi vállalkozások számára, és hogy keményebben fellépjünk azokkal szemben, akik ennek nem felelnek meg.”     Forrás: http://www.standard.co.uk

[fblike]

Ugrás a HuNglia főoldalára