Egy Airbus A320-as típusú utasszállító repülőgép zuhant le kedd reggel a Francia Alpokban, úton Dusseldorf felé, a fedélzetén majd 150 utassal, akik közül sajnos senki nem élte túl a balesetet, derült ki egy friss jelentésből.

germanwings-crash-site

Egy hivatalos közlemény szerint a keresés és a roncsok elemzése és összegyűjtése napokig is eltarthat a nehéz terepviszonyok miatt. Eddig annyit lehet tudni, hogy a repülőgép közel 8 perces gyors ereszkedést követően az Alpok hegyei közé zuhant, és az ütközést senki nem élte túl.

A járat a német Germanwings légitársaság gépe volt, ami a Lufthansa leányvállalata. A járat a 4U 9525-ös számú utasszállító volt, melynek fedélzetén 142 utas és egy 6 főből álló legénység tartózkodott a baleset időpontjában. A repülőgép reggel indult Barcelonából és Dusseldorfba kellett volna megérkeznie.

A gépen utazók közül 40-en spanyolok voltak, 67-en pedig németek, akik közt 16 diák is volt, akik egy cserediák programról voltak úton hazafelé. A kutatás során a az egyik feketedobozt (ami a pilótafülke hanganyagát rögzítette) már megtalálták, ami habár sérült, hasznos információk lehetnek benne a baleset körülményeit illetően. A kutatócsoportok a szerdai napon továbbra is nagy erőkkel  keresik a másik feketedobozt, ami a repülési adatokat rögzíti.

_81884160_026471289-1

„A baleset körülményei, amik egyelőre még nincsenek teljesen tisztázva, arra engednek következtetni, hogy valószínűleg nem lesznek túlélők.” – nyilatkozta Francois Hollande, francia miniszterelnök.

_81876320_france_crash_624_v4

Mit tudunk:

  • az időjárási körülmények jók voltak a baleset időpontjában
  • a repülő a becsapódást megelőző 8 perces gyors ereszkedés során nem küldőtt vészjelzést
  • a Fehérház nem gyanakszik terrorcselekményre
  • a repülők rendszerint 38,000 láb magasról nagyjából fele ilyen sebességgel ereszkednek, de szükség esetén ennél gyorsabban is képesek ereszkedni bármiféle probléma nélkül
  • vészhelyzet esetén a pilóta első és legfontosabb dolga a repülő irányítása, a segélykérés csak másodlagos, így a tény, hogy nem érkezett segélyhívás, arra enged következtetni, hogy valami olyan probléma adódott, aminek a megoldásán való fáradozás közben nem volt idejük segítséget kérni, sem egy arra alkalmasabb terepviszonyokkal bíró területet keresni a kényszerleszálláshoz

germanwings-crash-scene-data

A Germanwings főleg kisebb járatokkal és rövidebb távokon szállít utasokat, rendszerint Németország és Európa déli, mediterrán területei közt. A légitársaságnak eddig makulátlan volt a repülési statisztikája.

_81884162_026470866-1

Ha máskor is szeretnél friss, angliai magyaroknak szóló híreket olvasni, nyomj egy Like-ot:

[efb_likebox fanpage_url=”https://www.facebook.com/hunglia.magyarok” fb_appid=”” box_width=”500″ box_height=”185″ colorscheme=”light” show_faces=”1″ show_header=”0″ show_stream=”0″ show_border=”1″ ]

Csatlakozz facebook csoportunkhoz: https://www.facebook.com/groups/319485078225041/

Forrás: http://m.bbc.co.uk/news/world-europe-32030270