Egy tanulmány, ami nemrégiben készült, fényt derít arra, hogy Nagy-Britannia melyik részén, nagy átlagban mennyire barátságosak, befogadók, vagy éppen félénkek az adott környék lakói. A Cambridge-i Egyetem kutatói 400 ezer brit megkérdezésével kutatták a lakosság habitusát.

barátságos london

A britek személyiségét felmérő kutatás érdekes eredményeket hozott, a londoniak voltak a legkevésbé vendégszeretőek, a skótok a legbarátságosabbak, a wales-iek a legfélénkebbek. Más kérdés, hogy a londoniak barátságtalanságuk ellenére a legextrovertáltabb emberek, és a skótok a legzárkózottabbak.

ad_163904551

Dr. Jason Rentfrow, a kutatást végző Cambridge-i Egyetem Pszichológiai tanszékének munkatársa szerint, noha a kutatás inkább szórakoztató adatokat tár fel, akár még a kormány gazdasági döntéseinek hatásait is segít vizsgálni. A földrajzi különbségek ugyanis összefüggnek egy sor gazdasági, társadalmi és egészségügyi hatással, melyeket egy-egy kormányzati döntés jelent. Sőt, szerinte akár a humán erőforrások fölmérésében is hasznos lehet.

ad_163904577

A kutatás kimutatta, a nagyvárosi területek lakói, mint például London, Oxford, Cambridge, Brighton, Bristol, Manchester és Glasgow mutattak nagyobb nyitottságot az új dolgok iránt, ami a kreativitás, kíváncsiság, képzelet és az értelem alapja.

ad_163904563

A kutatás alapja a BBC és a tudományos közösség együttműködése által 2009-ben indított Nagy Személyiség Tesztje volt, melyet az interneten lehetett kitölteni. A kérdéssorra főleg nők válaszoltak, a megkérdezettek 66 százaléka volt nő. A teszt főleg a nyitottság, barátságosság, lelkiismeretesség, érzelmi stabilitás témakörében tett fel kérdéseket.

ad_163904560

Ha máskor is szeretnél friss, angliai magyaroknak szóló híreket olvasni, nyomj egy Like-ot:

[efb_likebox fanpage_url=”https://www.facebook.com/hunglia.magyarok” fb_appid=”” box_width=”500″ box_height=”185″ colorscheme=”light” show_faces=”1″ show_header=”0″ show_stream=”0″ show_border=”1″ ]

Csatlakozz facebook csoportunkhoz: https://www.facebook.com/groups/319485078225041/

Forrás: http://metro.co.uk/2015/03/25/its-official-scots-are-friendly-londoners-are-unwelcoming-and-the-welsh-are-shy-5119189/?ito=v-a