Több utas és az eseményeket a közeli utcákról figyelő járókelők is döbbenten nézték, ahogy a Heathrow repterére leszálló repülőgépekbe hatalmas villámok csapnak bele.

repulo villam

Képek, és videók is kerültek föl a közösségi oldalakra, amin jól látható a jelenség. Az eset, illetve esetek, amiket videóra vettek, a szerdai vihar során történtek.

„Amikor megtörtént, mindenki túlságosan megijedt ahhoz, hogy bármit is mondani tudjon, de amint földet értünk, mindenki erről beszélt.” – mesélte az esetet követően Catherine Mayer, aki az Icelandair járatán utazott, épp amikor a villám belecsapott Heathrow reptere fölött, leszállás közben.

Sokan hatalmas, fülsiketítő dörejről számoltak be, és nagyon megijedtek. Azt senki sem tudta megmondani pontosan, hogy a repülőt melyik részén találta el a villám, mert minden olyan gyorsan történt.

A nap folyamán több gépbe is belecsapott a villám, de aggodalomra semmi ok, mivel a repülőgépek fel vannak készítve az ilyen helyzetekre. Sőt, a legtöbben nem is tudják, de repülés közben rendszeresen csap villám a gépekbe, csak sokszor nem vesszük észre, mert több kilométer magasan történik a felhők közt. Az azonban nem olyan gyakori, hogy sikerül ilyesmit videóra is venni.

A British Airways légitársaság szóvivője az alábbiakat nyilatkozta az esetről: „A BA857-es járat biztonságosan földet ért az esetet követően és alapos átvizsgálást hajtanak végre rajta, mielőtt újra szolgálatba állna. Az utasaink biztonsága mindennél fontosabb számunkra. A villámcsapások egyébként igen gyakoriak, de a repülőgépek úgy vannak megépítve, hogy nem tudnak bennük kárt tenni.” Mindenesetre a gépen ülni, miközben ilyen történik, a félőseknek nem lehet egy kellemes élmény.         Forrás: http://www.standard.co.uk/

[fblike]

Ugrás a HuNglia főoldalára