Futótűzként terjed a neten a kép a magányosan és szomorúan ücsörgő kutyusról, akit a gazdája szándékosan hagyott ott a buszon. A buszsofőr feltette a képet facebookra, és most mindenki a tulajt keresi.

busdog

Elég aljas módszer ez arra, hogy megszabaduljon valaki egy háziállattól, ami ráadásul ilyen aranyos. Az állat egyedül töltötte az éjszakát a buszon, míg másnap a hatóságok érte jöttek és elvitték egy menhelyre.

A Staffordshire Bull Terrier keverék kutyát a 158-as buszon találták magányosan gubbasztva a földön, a busznak a kerekes székesek számára fenntartott részén. A tulajdonosa meg addigra már „hetedhét országon is túl volt”. Csütörtök este hosszú órákon keresztül várta gazdája visszatértét a kiskedvenc, egy helyben ülve a buszon. A busz végül a Stratfordi buszpályaudvaron fejezte be útját este 9:30-kor.

ChMO5xxVEAIVUJJ

A buszvezető ekkor osztotta meg Facebookon a mostanra milliók által látott képet, hogy kinyomozza, ki lehet a gazdája. A sofőr azt is hozzátette, hogy szívesen hazavinné a kutyát, amíg a gazdája megkerül, de a szabályzat nem teszi ezt lehetővé.

„Kicsit meg van ijedve. Próbáltuk átrakni egy másik buszra, mivel ez szolgálatban van, de nem hagyta magát. Szereti, ha a fejét vakargatják. Nagyon jófej kutyus. Reggelig a buszon marad, mivel nem engedi a szabályzat, hogy magammal vigyem.” – mesélte a sofőr.

A helyi rendőrség emberei azt mondták, hogy a náluk lévő menhelyen nincs hely több állatnak. A buszt ki kellett vonni a forgalomból, mert az állat mivel meg volt ijedve, nem tudták lecsalogatni. (Ilyen is csak Londonban fordulhat elő, hogy egy kutyát nem bírnak leszedni a buszról, és ezért a buszt inkább leparkolják, nehogy valakinek a jogai sérüljenek.)

Az állatot jelenleg a newhami menhelyen van elszállásolva és a gazdáját keresik. Ha bárki tud valamit, vagy tudja, kié lehet az állat, hívjátok a 020 8586 9739 számot.    Forrás: http://www.standard.co.uk/

[fblike]

Ugrás a HuNglia főoldalára