Egy londoni egyetem iszlám közösségéhez tartozó muszlim nőt ért faji bántalmazás, amely során az arckendőjét is letépték az egyetem udvarán.

FaceVeil

Egy egyetemi hallgatókból álló csoport egy bódét vezetett a King’s College London Strand campusánál, amely része volt a „Fedezd fel az iszlámot” hétnek („Discover Islam”), amikor is tegnap, délután egy órakor összeütközésbe keveredtek két férfivel. A kb. 30 percig tartó veszekedés során, az egyik nőnek letépték az arckendőjét, miközben rasszista megjegyzésekkel illették őt.

Az egyik hallgató, aki szintén a bódét vezette, az eset után azt posztolta a Facebookon, hogy „teljesen rosszul lett” az „undorító rasszista és iszlámgyűlölő jelenet miatt”.

„Egy nagyon kedves barátom lett fizikai bántalmazás célpontja csak azért, mert úgy döntött, hogy egy kendő viselésével akarja kifejezni a kapcsolatát Istennel. Ő ezt szabadon megteheti. Mielőtt bárki azt mondaná, hogy a ruhaválasztása provokálta ki ezt a reakciót, gondolja át újra, és kérdezze meg magától, hogy ugyanezt gondolná-e, akkor, ha valamilyen más stílusú ruhát viselt volna, amit más idióták sértőnek találnak. Ha így gondolod, akkor te vagy az az idióta. Ha nem, akkor nem állsz olyan távol azoktól, akik megtámadtak minket.” – nyilatkozta a sértett nő nevében Hareem Ghani.

Egy közleményben, az egyetem közzé tette, hogy két biztonsági vezetőjük közbelépett, de a hallgatók szerint, erre sokat kellett várniuk, és kérdezik ennek az okát.

A sértett nő képviseletében megszólaló Hareem Ghani, az egyetem Iszlám Közösségének egyik tagja azt mondta, hogy a két támadó folyamatosan azt kérdezték, hogy miért viseli a kendőt az arcán, ami addig fajult, hogy az egyik férfi kinyúlt és letépte a kendőt a testvérek egyikéről. Ezután hívták ki a biztonságiakat, akik kb. 15 perc múlva jelentek meg.

Muhamed Abdullahi földrajz szakos hallgató, azt mondta, hogy közbelépett, miután az egyik támadó azt mondta a nőknek, hogy: „Nem kellene ezt látnom az utcáimban.”

A hallgató elmondása szerint, a férfiak fenyegetőzve a nők felé hajoltak, és nagyon agresszívak voltak, amiért ki kellett hívni a biztonságiakat. A 20 éves hallgató elmondta, hogy az egyik diák megpróbálta lefotózni a férfit, hogy majd a képet odaadhassa a rendőrségnek, de a férfi megpróbálta ezt megakadályozni. A hallgatónak a férfi útjába kellett állnia, hogy megvédje a diáktársát. Az egyetem elmondása szerint, a két férfi 13.35 óra körül távozott, röviddel a rendőrség megérkezése előtt.

Az egyetem egyik szóvivője a következőket mondta: „Foglalkozunk az incidenssel és szeretnénk biztosítani az alkalmazottakat és a hallgatókat arról, hogy a campusaink biztonsága a legeslegfontosabb.”

A rendőrség megkezdte az eset nyomozását, miután letartóztatták a gyanúsítottakat, akiket az egyetemi kamerák segítségével sikerült azonosítani. Az intézmény a támogatásáról biztosította a rendőrséget a nyomozás során. A rendőrség szóvivője szerint, a 39 és 41 éves férfiak májusig letartóztatásban maradnak.

Sajnos úgy látszik, hogy a vallások, és kultúrák keveredése Nagy-Britanniában is egyre több erőszakot és feszültséget szül. David Cameron a bevándorlók számát többek közt úgy próbálná csökkenteni, hogy egy részüknek nyelvvizsgát kell majd tennie, ha a szigetországban akar maradni.   Forrás: http://www.standard.co.uk

[fblike]

Ugrás a HuNglia főoldalára