Letartóztatással fenyegettek meg egy férfit, csak mert „nem az én királyom” feliratot tartott fel egy darab papíron 1

Egy ügyvédnek, aki egy papírlapot tartott fel a parlament közelében, azt mondták, hogy letartóztatást kockáztat, ha ő írta rá, hogy „nem az én királyom”. A 36 éves Paul Powlesland elmondta, hogy azért utazott a fővárosba hétfőn, mert aggódott amiatt, hogy a rendőrség a „szólásszabadsághoz való jogukat” gyakorló tüntetőket támadta.

Letartóztatással fenyegettek meg egy férfit, csak mert „nem az én királyom” feliratot tartott fel egy darab papíron 3

A monarchiaellenes tüntetők letartóztatását a királynő halála után „mélyen aggasztónak” és „a demokrácia megsértésének” nevezték a kampányolók. Károly királlyá való kikiáltása óta legalább három embert letartóztattak a béke és a közrend megsértésének gyanúja miatt, köztük egy gazembert, aki András herceget „beteg öregembernek” bélyegezte.

Powlesland úr rögzítette a westminsteri rendőrtiszttel folytatott interakciójának egy részét, és megosztotta azt a közösségi médiában.

„Miért kérné el az adataimat?” – hallható, amint megkérdezi a rendőrtisztet, aki azt mondta: „Meg akartam győződni arról, hogy nincsen-e ön ellen valamilyen eljárás. Azt mondta, hogy olyan dolgokat fog rá írni, amelyek megsérthetik az embereket a király körül. Ez megsérthet valakit.

„Kit fog ez megsérteni?” – kérdezte Mr. Powlesland.

„Nem tudom, lehet, hogy valaki megsértődik rajta” – válaszolta a rendőr.

A Met helyettes vezetője, Stuart Cundy azt mondta, hogy tudnak a felvételről, és kitart amellett, hogy az embereknek „teljes mértékben joguk van tiltakozni”. „Ezt világossá tettük a jelenleg zajló rendkívüli rendőrségi akciókban részt vevő valamennyi tiszt számára, és ezt a jövőben is meg fogjuk tenni.”

“A tisztek és a nyilvánosság közötti interakciók túlnyomó többsége azonban pozitív volt, mivel az emberek azért érkeztek a fővárosba, hogy gyászolják Őfelsége, a királynő elvesztését.”

„…az a rendőr egyszer csak odajött hozzám, és elkezdett velem beszélgetni majd elkérte az adataimat, majd azt mondta: ha azt ön írta rá, hogy „nem az én királyom”, akkor letartóztathatjuk közrend megsértése miatt, mivel sértő.” – mesélte.

Powlesland urat nem tartóztatták le végül, de azt mondta, hogy az interakció csak felerősítette ezzel kapcsolatos érzéseit.

„Nagyon furcsa időszaknak tűnik ez a mostani, hogy… a királynőnek és halálának járó tiszteletet arra használják, hogy elhallgattassák a Károly királlyá való kinevezését ellenzőket. A legtöbb brithez hasonlóan én is kicsit ambivalens voltam a monarchiával szemben. De ez a hét, és ami történt, gyökeresen megváltoztatta a hozzáállásomat.”     Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után