Óriási horpadást okozott egy madár egy utasszállító repülőgép orrában a Heathrow Reptérre való landolás során.

EgyptAir

Az EgyptAir Boeing 737-800 a kifutót közelítette meg, éppen útban Kairóból, amikor összeütközött egy madárral, amely vérnyomokat és tollakat hagyott maga után a balesetkor. A SU-GDZ regisztrációs számú repülőgép, amely 71 utast szállított a fedélzeten, szerencsére, biztonságosan le tudott szállni a reptérre, péntek délután 4 óra körül.

Amir Harshim, az EgyptAir vezető beszerzési szakértője több képet is megosztott a károkról a Facebookon. A következőket írta az esettel kapcsolatban: „Az SU-GDZ-be tegnap, a kifutópályához való közelítés során, madár csapódott. Tisztán látható a kár nyoma, és az SU-GDZ továbbra is a földön marad mindaddíg, amíg az új orrkúpot rá nem helyezik. Na már most, kinek van belőle egy fölöséeges?”

EgyptAir2

A repülő szombaton visszatért Kairóba.

EgyptAir egyik szóvivője a következőket nyilatkozta az esettel kapcsolatban: „A Nemzetközi Kairói Repülőtérről felszálló EgyptAir MS779 számú járat a Londonba való landolása során, péntek délután, madárral ütközött össze, amely enyhe deformációt okozott a repülőgép elülső részében. Semmi komoly nem történt, amely hatással járt volna mind az utasok, mind pedig a személyzet biztonságára, a gép épségben landolt a reptéren.”

A repülő nem volt képes arra, hogy megtegye az MS780 járatszámú visszautját, így 21 órát a földön tartózkodott, amíg meg nem javították. Az utasoknak, akik így nem tudtak a pénteki járattal visszamenni, szállást biztosítottak egy közeli hotelben, amíg meg nem javították a gépet — közölte a légitársaság.      Forrás: http://www.standard.co.uk

[fblike]

Ugrás a HuNglia főoldalára