Lehet, hogy a londoni metró egyik teljes vonalát és vagy 100 buszjáratot teljesen leállítanak a brit fővárosban 1

Sadiq Khan, London polgármestere kedden beismerte, hogy elég nagy az esélye, hogy a Transport for London pénzügyi válsága miatt egy teljes metróvonal üzemeltetését le kell állítani. A polgármester szerint a londoni metró 11 vonala közül az egyik leállítására rövidesen rákényszerülhet a város vezetése, hacsak a TfL nem kap hosszú távú támogatást a kormánytól.

Lehet, hogy a londoni metró egyik teljes vonalát és vagy 100 buszjáratot teljesen leállítanak a brit fővárosban 3

A Standard a múlt héten hozta nyilvánosságra, hogy egy teljes vonal bezárása forog kockán. Mr. Khan a téma kapcsán a BBC 5 Live-nak így nyilatkozott: „Az egyik dolog, amit vizsgálunk, az a lehetőség, hogy bezárunk egy metróvonalat. Hogy Miért? Mert egy metróvonal bezárásával annyit takaríthatnánk meg, amennyivel egyenesbe tudnánk jönni.” A kormány mostani mentőcsomagja december 11-én jár le és a TfL nagyjából 500 millió fontra lenne szüksége, hogy jövő áprilisig tovább tudjon minden szolgáltatás üzemelni akadálytalanul. A 2022/23-as évre pedig további 1.2 milliárd fontra lenne szüksége a cégnek.

De a metró, valamint az út- és buszhálózat fenntartására és korszerűsítésére szolgáló tőke- vagy befektetési finanszírozás garanciájának hiánya most arra késztette a TfL-t, hogy soha nem látott mértékű azonnali költségcsökkentési megoldásokat keressen.

Ez magában foglalhatja a Londonban közlekedő 700 buszjárat közül 100 elvesztését és további 200 útvonalon a járatok sűrűségének csökkentését, valamint a metrójáratok kilenc százalékos csökkentését. Állítólag a Bakerloo és a Jubilee line nevű metróvonalakat fenyegeti leginkább a megszorítások vagy bezárás veszélye, de a Metropolitan és a Hammersmith & City vonalak is terítéken vannak az alacsonyabb utasszám miatt, illetve, mivel azon vonalak jelentős részén más metróvonalak is közlekednek.

Khan a Center for London éves londoni konferenciáján kedden tartott beszédében elárulta, hogy még el sem kezdődtek a mentőcsomagról szóló tárgyalások a kormánnyal, annak ellenére, hogy már csak 12 nap van hátra a jelenlegi megállapodás lejártáig. „Valóban nagyon sok forog kockán, és az idő nagyon fogy” – mondta a konferencián. „Ennek a példátlan pénzügyi válságnak, amellyel a TfL-nek most szembe kell néznie, messzemenő következményei lehetnek.”

„Ez egyáltalán nem túlzás… Csaknem ötödével kellene csökkenteni a buszjáratok számát. Közel 10 százalékkal pedig a metrójáratok számát. A gyakorlatban ez több mint 100 buszjárat beszüntetését és egy teljes metróvonal teljes leállítását jelentheti.”

Arra a kérdésre, hogy melyik metróvonal lehet a „szerencsés”, Mr. Khan így felelt: “Várjunk még egy kicsit. Még van idő a jelenlegi szerződés lejártáig. Remélem, hogy a kormány felismeri, hogy London fellendülése nélkül nem lehet nemzeti fellendülést elérni. A TfL tökéletes működése nélkül pedig London nem fog pillanatok alatt helyreállni.”

A TfL a járvány kezdetén elvesztette viteldíj-bevételeinek 95 százalékát. A metró utasainak száma mostanra a járvány előtti szint 65 százalékra, a buszoké pedig körülbelül 75 százalékra emelkedett vissza, de a TfL így is mínuszban van, mert sok utazó már nem jár be heti ötször a munkahelyre, ezzel párhuzamosan pedig kevés a nemzetközi turista.

Khan azt mondta: „Az egyetlen ok, amiért pénzügyi problémáink vannak, az az, hogy a londoniak helyesen cselekedtek, nem használtak tömegközlekedést, és a viteldíjainkból származó bevétel lecsökkent. Hacsak a kormány nem köt hosszú távú megállapodást december 11-ig, akkor nem igazán marad választásunk. Körülbelül 20 százalékkal csökkentjük a buszok számát. A metrójáratokét pedig körülbelül kilenc százalékkal.” A TfL most attól tart, hogy csődöt kell jelentenie, és a szolgáltatásokért vállalt felelősséget a kormányra átruházni, hacsak a cég pénzügyi jövője nem rendeződik.  Forrás

Megosztás