A legfrissebb bevándorlási adatok Nagy-Britanniában feketén fehéren 1

A nettó migráció 273 ezerre csökkent az előző évben a szeptemberig tartó időszakban, ez 49 ezerrel kevesebb, mint az ezt megelőző évben.

passports-1

A Nemzeti Statisztikai Hivatal adatai szerint ez volt az első alkalom az elmúlt 2 évben, hogy az országba érkező, és országot elhagyó emberek száma 300 ezer alá csökkent. De ez még így is jóval meghaladja a kormány által kitűzött, 100 ezres célszámot. Az egész éves migrációt 596 ezerre becsülték – ebből 268 ezer EU-s, 257 ezer nem EU-s állampolgár, 71 ezer pedig brit. Ebben a számban az eddigi legnagyobb a románok és a bulgárok aránya – 74 000 fő.

Emellett becslések szerint 323 ezer fő hagyta el az országot a számítások szerint szeptemberig, ami 26 ezerrel több, mint az azt megelőző évben. Ezek közül 128 ezer volt brit, 103 ezer uniós állampolgár, és 93 ezer nem uniós.

Az adatok azt is kimutatták, hogy a Brexit óta 41 ezerrel kevesebb diák jött az országba tanulni a tengerentúlról, így már csak 134 ezren jöttek, ami a legalacsonyabb szám 2002 óta. Az is kiderült, hogy megduplázódott azoknak a száma, akik kérelmet adtak be az állandó tartózkodási engedély megszerzéséért, több, mint 200 ezren – ebből 140 ezer volt sikeres. 2016-ban 40 ezer beadvány lett elutasítva, amit uniós állampolgár, vagy családtagja adott be, sok esetben azért, mert nem volt meg a szükséges kritérium, tehát nem töltötték az elmúlt 5 év legnagyobb részét Angliában.

A kivándorlások számának növekedését többek között annak tulajdonítják, hogy a Brexit után megjelentek a gyűlölet-bűntények a bevándorlók ellen, amiket a média széles körben felkapott. A Kelet-Európából érkezettek közül 39 ezren mentek el, ez több, mint 30%-os növekedést jelent.

A bevándorlásügyi miniszter, Robert Goodwill pozitívan ítélte meg a migráció csökkenését, hiába figyelmeztetett a Statisztikai Hivatal, hogy ez a visszaesés még nem szignifikáns. „A csökkenés a nettó migrációban nagyon ígéretes. De ez csak egyféle statisztika, nem szabad túlságosan beleélnünk magunkat. Továbbra is lépéseket teszünk azért, hogy ezek az értékek még jobban csökkenjenek. Folytatjuk az Európán kívüli bevándorlási utak megreformálását, és kihasználjuk a hamarosan kezdődő Brexit tárgyalásokat rá, hogy teljesen magunkhoz ragadjuk ezek kontrollját. Az Egyesült Királyság mindig szívesen fogadja azokat, akik hozzájárulnak az ország fejlődéséhez, de az irányítatlan migrációnak már nincs helye.”   Forrás    Hirdetőknek: info@hungliaonline.com

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után