Emberéletet is követelt a Doris vihar, ami fél Angliát megbénította egy teljes napra 1

A Doris vihar elérte Nagy-Britanniát, és rengeteg kárt, fennakadást okozott, sőt, már halálesetek is köthetőek hozzá.

vihar-london2

A londoniak a kellemetlen időjárás mellett a közlekedésben is megérezték a vihar hatását. A város két forgalmas állomása is káoszba süllyedt, amikor beszüntették a vonatok közlekedését, az eustoni és St Pancras megállókon leállt az élet addig, amíg a munkások igyekeztek eltávolítani a sínekre esett fákat. Azokat például, akik a Manchester Piccadilly-ről szerettek volna Eustonba eljutni, megkérték, hogy másnap reggel térjenek vissza. Holly Ryan, aki éppen akkor Manchesterben tartózkodott, azt mondta, hogy nagyon sokaknak szállást kellett emiatt keresnie az éjszakára az utolsó pillanatban. A futball fanok is aggódtak, ugyanis csütörtök este mintegy 80 000 ember szeretett volna eljutni Wembley-be, a Tottenham Hotspur – Gent összecsapásra. „Szüneteltették a vonatforgalmat ma reggel a londoni Eustonban, amíg munkatársaink igyekeztek eltakarítani a sínekről a fákat, ágakat, és egyéb dolgokat, amiket a viharos szél odasodort. Sok változtatás van a menetrendekben, azt javasoljuk az utasoknak, hogy indulás előtt ellenőrizzék ezeket a nationalrail.co.uk oldalon” – nyilatkozta a National Rail szóvivője.

c5wcx3mwyaaf3fv

A Victoria megállón is leszakította a szél a bejárat egy részét, és a londoni metróforgalmat is akadályozta a vihar, például Highbury & Islington és Dalston Junction között, New Cross Gate-nél, a Crystal Palace-nál vagy West Croydonnál. A Heathrow reptéren is több tucat járat volt képtelen felszállni a viharos széllökések miatt. Emellett Doris gondokat okozott az áramellátásban is, Dublin, Sligo, Galway, Leitrim és Mayo környékén 46 000 otthon maradt áram nélkül.

vihar-london3

A viharnak emellett halálos áldozata is van már. Wolverhampton központjában egy nőre zuhant rá egy elsodort tetődarab, ami a leírások szerint „kávézóasztal” méretű volt. Rebecca Davis, egy helyi tanárnő, nem sokkal a baleset után a helyszínen sétált, és látta, ahogyan egy nőt éppen megpróbálnak újraéleszteni. Azt mondta, 20 és 30 év közöttinek tűnt a sérült, és éppen egy Starbucks mellett sétált el, amikor a valószínűleg egy tetőről leesett darab rázuhant. Azt nem tudni, hogy a darab a kávézó tetejéről esett-e le, vagy máshonnan sodorta oda a szél, sem azt, hogy csak a szél miatt vált-e le, vagy valami más ráesett. A nőt a kísérletek ellenére nem tudták megmenteni, és belehalt fejsérüléseibe.

vihar-london

Doris másik áldozata egy teherautósofőr, aki egy lámpaoszlopba csapódott járművével egy forgalmas, délkelet-londoni úton. A teherautót az ütközés után megpróbálták kitámasztani, hogy az erős szél ne döntse oldalra, amíg a mentés tart. A rendőrség egyelőre vizsgálja, hogy a viharos széllökéseknek köze van-e a balesethez, az azonban már biztos, hogy másik autónak nem volt szerepe az ütközésben. Az 50 év körüli férfit, aki a járművet vezette, még a helyszínen halottnak nyilvánították.

lewisham2302a

Ha érdekel a téma, további érdekességeket és információkat találsz róla itt.    Forrás, forrás, forrás  Hirdetőknek: info@hungliaonline.com

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után