Lecsuktak egy magyar nőt Angliában, miután halálra gázolt egy idős bácsit az úton rossz irányban haladva 1

Egy magyar nő, aki halálra gázolt egy nagypapát, amikor autójával keresztezte a motorbiciklivel közlekedő úr útját, miközben rossz irányba haladt egy kétsávos úton, két év börtönbüntetést kapott tettéért.

Lecsuktak egy magyar nőt Angliában, miután halálra gázolt egy idős bácsit az úton rossz irányban haladva 3

A magyar származású D. Andrea a hivatalos jelentések szerint két nagyon is jól látható behajtani tilos kresztáblát is figyelmen kívül hagyott, valamint egy balra tarts jelzést a járdaszigethez érve. Alig néhány másodperccel később elütötte Fred Mcliveen-t Kent megyében, Maidstone városában.

A helyi kórház gondnoka épp munkába tartott aznap, pénteken kora reggel, amikor D. Andrea Volkswagen Poloja elütötte. A nő akkor már nagyjából 100 méter óta forgalommal szemben közlekedve haladt az egyirányú úton.

Az áldozat családja azt nyilatkozta, hogy örülnek az ítéletnek. Vicky Dawson, az elhunyt nagyapa unokahúga ezt mondta: „Csak azt akartuk hogy igazságos ítélet szülessen. A családunk fel volt készülve rá, hogy csak felfüggesztett börtönbüntetés lesz az ítélet. De igazából mindegy milyen büntetést kapott, az úgysem hozza vissza a mi Fredünket. Örülünk hogy elnyerte büntetését, és örökre együtt kell élnie azzal amit tett.”

Az elmondások alapján a nő a szembe jövő furgontól megrémülve rántotta félre a kormányt, ugyanis nagyon bepánikolt és így csapta el a vele szembe jövő idős urat, miközben ő nagyjából 30 mph-val haladt a kismotorján a Tonbridge Road-on.

Az ütközés hatására a 60 éves férfi lerepült a motorról át a kocsi felett, aztán az úttestre zuhant. Az ütközés és az esés következtében súlyos sérüléseket szenvedett, így a londoni King’s College Hospital nevű kórházba szállították, ahol két héttel később belehalt a sérüléseibe.

Lecsuktak egy magyar nőt Angliában, miután halálra gázolt egy idős bácsit az úton rossz irányban haladva 4

A bíróságon az is kiderült, hogy Andrea egy lejtőn hajtott forgalommal szemben, és amikor észrevette a hibáját, fékezni kezdett, és egy mellékutcára akart ráhajtani, jobbra kanyarodva. Ekkor hajtott bele egyenesen az ott érkező Mr McIlveen-be. Az ütközést a CCTV kamerája felvette és a bíróságon le is játszották a felvételt.

A magyar hölgy nem állt sem alkohol sem drogok befolyása alatt, és a telefonja sem vonta el a figyelmét a baleset pillanatában. Az is enyhítő körülmény, hogy a baleset után Andrea kiszállt a kocsiból és azonnal az idős férfi segítségére sietett, miközben arra kérte az arra járókat, hogy hívjanak mentőt.

Maga a baleset még tavaéy október közepén történt és a férfi November 1-én hunyt el, azonban az ítélet csak most született meg az ügy kapcsán. A családi tragédiát tovább fokozta, hogy alig három héttel a temetés után az idős férfi nővére, Yvonne Foster, aki egyébként együtt lakott Mr McIlveen-nel, váratlanul összeesett és szintén meghalt.

A hölgy lánya szerint a stressz okozhatta a 61 esztendős nő halálát, ugyanis nemcsak hogy elvesztette Mr McIlveen-t, de ő szervezte a temetést, és mindeközben még egy kilakoltatásról szóló levelet is kapott, mivel a bérelt ingatlan a férfi nevén volt. Yvonne halálát szívelégtelenség okozta.

Mint kiderült, a balesetet okozó 30 éves Andrea már 18 éves kora óta vezetett, de csak 2015 óta élt és dolgozott Nagy-Britanniában, mint bérszámfejtő. Az is kiderült a bíróságon, hogy a vezetési tapasztalata pusztán annyi volt, hogy a munkahelye és otthona közt kocsikázott, és azon az útvonalon, ahol a halálos balesetet okozta, még korábban egyszer sem vezetett.

Andrea a bíróságon elismerte bűnösségét halált okozó veszélyes vezetés vádjában, és két év börtönre ítélték a tettéért. A maximálisan kiszabható büntetés ilyesmiért akár 14 év is lehet, azonban Adele Williams bírónő elmondta, hogy figyelembe kell venni, hogy D. Andrea nem szándékosan okozta Mr McIlveen halálát. Nem azért indult el otthonról reggel, hogy valaki életét kioltsa, és emellett az elhunyt életének az értékét sem a büntetés nagyságával kell reprezentálni, mert az ilyen dolgok nem felbecsülhetőek egy család számára.

„A bíróság ítélete nem lesz kielégítő egyik fél számára sem. Az elhunyt családjának ez a baleset olyan, mint egy életfogytig tartó büntetés. Neked, Andrea pedig le kell töltened a börtönbüntetésedet, utána pedig együtt kell élned a bűntudattal, hogy valaki halálát okoztad. A börtönbüntetés elkerülhetetlen, azonban meg kell találnunk az egyensúlyt, hogy mi az, ami fair és igazságos az adott körülmények közt.” – mondta a bírónő befejezésképpen.    Értesülj az angliai hírekről azonnal, facebookon való keresgélés nélkül: katt alul a csengő ikonra, majd a csatlakozásra     Forrás

Megosztás