Egy magyar férfi 24 hét börtönbüntetést kapott, miután jogtalanul kért támogatást éveken át, összesen £30,000 értékben.

handcuffed-man

Csóka László, aki Norwich-ban lakik a Birkbeck Road-on egészen pontosan £29,401-ot zsebelt be jogtalanul három gyermeke után, akik mint kiderült már nem is laknak vele. A vád ellene, hogy annak ellenére, hogy már nem volt jogosult a támogatásokra, tovább kérte (és kapta) azt négy egész éven át, 2010 és 2014 között.

Andrew Oliver, a magyar férfi ügyvédje arra hivatkozva próbálta enyhíteni a büntetést Csóka számára, hogy a támogatások kezdetben teljesen legálisan folytak be a számlájára, és ez a dolog csak akkor változott meg, amikor a gyermekei elköltöztek tőle. Mr. Oliver azt is elmondta a bíróságon, hogy bár a 38 éves férfi továbbra is kapta a pénzt, nem élt belőle nagy lábon.

MAIN-Judge-holding-gavel-in-courtroom

Itt találsz további angliai magyarokról szóló történeteket és érdekes sztorikat.

„Mindent megtett, hogy jóvá tegye a hibáját és bele is egyezett, hogy visszafizesse az összeget a megállapodásban szereplő törlesztő részletekben.” – nyilatkozta az ügyvéd.

Csóka bűnösnek vallotta magát egy korábbi időpontban és beismerte, hogy jogtalanul igényelte a támogatást olyan hosszú időn keresztül, amiért majd félév börtönbüntetést kapott.

„A négy év alatt megvolt a lehetőséged, hogy jelezd a hatóságok irányába, hogy már nem laknak veled a gyermekeid és már nem jár neked a támogatás. Ez szándékos, tudatosan elkövetett csalás a brit támogatási rendszer ellen, ami a társadalom szemében elítélendő tett és indokolttá teszi a letöltendő börtönbüntetést.” – hangzott a bíró, Mark Dennis ítélethirdetése.     Forrás: http://www.eveningnews24.co.uk/

[fblike]

Ugrás a HuNglia főoldalára