„Lázadnak” a királynő alkalmazottai: felmondott a fő házvezetőnője is az elvárások miatt 1

Erzsébet királynő fő házvezetőnője a sandringhami birtokon eltöltött 32 év szolgálatát követően felmondott. Úgy tűnik egyre nagyobb a feszültség az alkalmazottak körében, ugyanis a királyi család karácsonyra magához akarná láncolni a kiszolgáló személyzetet.

„Lázadnak” a királynő alkalmazottai: felmondott a fő házvezetőnője is az elvárások miatt 2

Patricia Earl felmondása azt követően történt meg, hogy a személyzet egy jelentős része állítólag a közelmúltban kijelentette, hogy nem hajlandó karácsonykor távol maradni a családjától csak azért, hogy négy hétig “Covid-buborékot” alkosson Fülöp herceggel és őfelségével Sandringhamben. A korábbi hírek arról szóltak, hogy körülbelül 20 a királyi családnál dolgozó alkalmazottat kértek fel, hogy maradjanak a birtokon és dolgozzanak az ünnepek alatt is.

Az elbeszélések alapján mindenki hűséges akar maradni a királynőhöz, de azért mégis cask a család az első és elmondásuk szerint az alkalmazottak azt érzik, hogy a királyi család túlfeszíti a húrt, és azzal, hogy az évnek ebben a szakaszában is ki akarják őket sajátítani, túl messzire mennek. A hírek szerint a szóban forgó alkalmazottak többsége takarítók, gondozók és az épület karbantartásáért felelős személyek.

A fő házvezetőnő távozása és a többi alkalmazott „lázongása” azt jelenti, hogy a királyi család a norfolki vidéki birtok helyett 33 év óta először a windsori kastélyban kell hogy eltöltse a karácsonyt, ahol jelenleg is tartózkodnak. Ms Earl feszélyezve érzi magát a kialakult helyzet miatt – írja a The Sun. A Buckingham-palota határozottan kijelentette, hogy a hölgy távozása a birtokról „teljesen barátságos és feszültségmentes körülmények közt zajlott le”.

Összesen 14 évig dolgozott a királynőnél mint fő házvezetőnő, és 2018-ban megkapta a Royal Victorian Order kitüntetést, amit a királynő szokott adni azoknak az embereknek, akik személyesen őt, vagy a Monarchiát szolgálták. Várhatóan e hónap vége felé távozik, és az incidens kapcsán nem kívánt nyilatkozni álláspontjáról.

Korábbi hírek szerint a királynő kifejezetten mérges volt amiatt, hogy az alkalmazottai cserben hagyják és ráadásul pont az évnek ebben a szakaszában. Te maradnál a királyi családnál dolgozni az ünnepek alatt, ahelyett, hogy a családoddal karácsonyozz?        Forrás

Megosztás