Közzétették Nagy-Britannia mely részein fognak legnagyobbat esni az ingatlan árak, ha esetleg lakásvásárláson gondolkozunk 1

Cornwall, West Glamorgan, Lincolnshire és az Isle of Wight azok közé a régiók közé tartoznak, ahol várhatóan leginkább esnek a lakásárak a várható közelgő visszaesés során.

Közzétették Nagy-Britannia mely részein fognak legnagyobbat esni az ingatlan árak, ha esetleg lakásvásárláson gondolkozunk 3

Ez várható aszerint az elemzés szerint, amely azt vizsgálta melyek azok a helyek ahol a vásárlói kereslet a legnagyobb mértékben csökkent az elmúlt hónapban. A tengerparti területeken bekövetkezett változáshoz hozzájárult a második lakást keresők számának csökkenése, emellett a magasabb jelzáloghitelek pedig országszerte érintették a lakáspiacot.

A PropCast adatai – amelyek a vevői kereslet szintjét mutatják az Egyesült Királyság lakáspiacán – azt mutatják, hogy idén június és szeptember között minden régióban csökkent a kereslet. Cornwallban 14,5%-kal csökkent a kínált lakások aránya.

A legnagyobb visszaesést a dél-walesi tengerparti megyében, West Glamorganben és az észak-walesi Clwydben tapasztalták, mindkettő régióban 15,4%-os csökkenés volt tapasztalható. Cornwall lett a harmadik, majd South Glamorgan (-14,1%), Lincolnshire (-13,6%) és Worcestershire (-13%).

Emellett Nottingham, Bedfordshire, az Isle of Wight és Leicestershire 13% és 12,4% közé esett.

Közzétették Nagy-Britannia mely részein fognak legnagyobbat esni az ingatlan árak, ha esetleg lakásvásárláson gondolkozunk 4

Sok festői vidéki területen, például Cornwallban, a lakáspiac fellendülését tapasztalhattuk a járvány idején, amikor az emberek több helyet kerestek, és rájöttek, hogy esetleg többet tudnak otthonról dolgozni, és nem kötődnek annyira a nagyvárosokhoz. Ezt a tendenciát felerősítették az utazási korlátozások, amelyek megnehezítették a külföldi utazást.

Sokan vagy második otthont szerettek volna maguknak, vagy a trendet úgy akarták kihasználni, hogy bérbe adták ezeket az ingatlanokat. Most azonban ismét népszerűek a távolabbi úti célok – a megélhetési költségekkel párosulva, ami sok család számára megnehezíti az utazást –, az Egyesült Királyságon belüli nyaralások iránti kereslet tehát az utóbbi időben visszaesett.

Duncan Ley, a Humberts ingatlanügynökségtől Cornwallban a Telegraphnak elmondta, hogy a pénzügyminiszter szeptemberi mini költségvetéséig még egész sok volt a mozgás… de alább hagyott. Most úgy becsülte, hogy az évnek ebben a szakaszában általában elvárt tranzakcióinak csak körülbelül 50%-át bonyolította le, ami a lakásvásárlásokat illeti.

„A nyár folyamán négy-öt ajánlatot kaptunk egy ingatlanra” – mondta. – Most meg minden függőben van.

Az emelkedő kamatlábak azt jelentik, hogy az emberek kevesebb pénzt tudnak felvenni, ezért csökkenteniük kell a ház maximális árát amit megengedhetnek maguknak – ami valószínűleg hatással lesz a lakásárak alakulására a következő hónapokban.

Még a gazdag második lakásukat vásárlókat is elriasztja a jelzáloghitel-kamatok emelkedése – tette hozzá Ley úr –, mivel gyakran első lakásuk elzálogosításával finanszírozták az új ingatlant. Kedden a Moneyfacts.co.uk közölte, hogy az átlagos ötéves fix kamatozású jelzáloghitel 6,29%-ra emelkedett.    Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után