Közzétették melyik a legrosszabb légitársaság Nagy-Britanniában az utasok szerint 1

Egy új, nem régiben közzétett felmérésben nyilvánosságra hozták, hogy az utasok véleménye szerint melyek a legrosszabb rövid távú járatokat indító légitársaságok, amelyek Nagy-Britanniában is elérhetőek.

Közzétették melyik a legrosszabb légitársaság Nagy-Britanniában az utasok szerint 3

A Which? megkérdezte az utasok véleményét az elmúlt két év repülési élményeiről. A kutatáshoz összesen több, mint 8000 ügyfelet kérdeztek meg, és az utasok olyan kulcsfontosságú tényezők alapján értékelték a légitársaságokat, mint az ügyfélszolgálat, a beszállási élmény és az ár-érték arány.

A Wizz Air lett a legrosszabb rövid távú járatokat indító légitársaság, de a Ryanair, az Eurowings, a British Airways és a Lufthansa is szerepel a listán. A Wizz Air-t, az angliai magyarok által is jól ismert olcsó magyar légitársaságot keményen bírálták a válaszadók a rossz ügyfélszolgálat miatt, és az egyik utas nemes egyszerűséggel „kellemetlen élménynek” nevezte a legutóbbi útját velük.

A légitársaság ötből csak egy csillagot kapott a beszállási élményre, az utastér minőségére és az ülések kényelmére. A Wizz Air a többi kategóriában sem kapott két csillagnál többet, beleértve az ár-érték arányt és az ügyfélszolgálatot. Összességében 48 százalékos ügyfélpontszámmal végzett a lista végén.

A Which? hivatkozott egy korábbi kutatásra is, amely szerint a Wizz Air rendelkezik a legkisebb lábtérrel a megkérdezett légitársaságok közül. A Polgári Légiközlekedési Hatóság adatai is alátámasztják a kutatást, ezek szerint ugyanis tavaly a Wizz Air járatok mindössze 56 százaléka érkezett meg időben. Eközben az Alternatív vitarendezési rendszeren keresztül is sok panasz érkezett a Wizz Airrel kapcsolatban.

A WizzAir szóvivője a The Independentnek ezt nyilatkozta: „A Wizz Airnél mindent megteszünk annak érdekében, hogy az utasok időben és minimális késéssel érjenek el úti céljukhoz. Sokat fektetünk az időbeosztásba, ami kulcsfontosságú ultrahatékony üzleti modellünkhöz.”

„Számos, a globális légiközlekedési ágazatot érintő probléma hozzájárult a rosszabb teljesítményhez 2022-ben. Ezek a problémák a széles körű munkaerőhiányból származtak, különösen a légiforgalmi irányítás, a földi ellátószemélyzet és a poggyászkezelés területeken. Elkötelezettek vagyunk amellett, hogy folyamatosan felülvizsgáljuk a folyamatokat, hogy enyhítsük ezeket a problémákat, és általános javulást tapasztalunk útvonalaink időben történő teljesítésében.”

A Ryanair 52 százalékos ügyfélpontszámmal egy hellyel került a Wizz Air fölé, vagyis ők zártak az utolsó előtti helyen. Az utasok egy csillagos pontszámot adtak a beszállási élményért, az üléskényelemért, az ételek-italok és az utastér minőségére. Mások két csillaggal jutalmazták a légitársaságot, egy utazó pedig azt mondta, hogy a fapados légitársaságnál szerzett tapasztalatai „egyszerűen szörnyűek”. Pozitív ugyanakkor, hogy a Ryanair három csillagot kapott az ügyfélszolgálatért és az ár-érték arányért, az utasok közül többen pedig dicsérték a „jó, versenyképes árait”.

A felmérés általános átlagát figyelembe véve a Ryanair járatainak mindössze 0,5 százalékát törölték kevesebb mint 24 órával az indulás előtt. Azonban csak a járatok 65 százaléka érkezett meg időben.

A Jet2 került a ranglista élére 80 százalékos ügyfélpontszámmal. Öt csillagot kapott az ügyfélszolgálatára, és egy utas szerint a légitársaság „az ügyfélszolgálat minden területén kiváló szolgáltatást nyújt”. A Jet2 négy csillagot kapott az utastér tisztaságáért, a beszállásért és az ár-érték arányért, valamint három csillagot az üléskényelemre, valamint az ételekre és italokra.

Nos, ki mit gondol a Wizz Air és a Ryanair (le)szerepléséről?    Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után