Óriási szerencséje volt két nőnek, akikbe villám csapott hegymászás közben Nagy-Britanniában 1

A hegyimentők elmondása szerint csoda, hogy életben van az a két nő, akikbe villám csapott a Mount Snowdon tetején, ami egyébként Wales legmagasabb hegycsúcsa.

Óriási szerencséje volt két nőnek, akikbe villám csapott hegymászás közben Nagy-Britanniában 3

A két hölgyet szerdán nem sokkal 13.30 után érte a villámcsapás, miközben épp túráztak a közel 1100m magas csúcson. Az incidens helyszínéhez az észak-walesi rendőrség riasztotta a Llanberis-i hegyimentőket, akik a két nőt ott helyben ellátták.

Kettejük közül az egyikük apróbb sérülésekkel megúszta az egészet. A szemtanúk elmondása alapján azonban a másik nő jóval rosszabb állapotban volt, ő ugyanis csak néha volt magánál, és többször is elveszítette az eszméletét, miközben vitték le a hegyről a helikopterhez. Ezt követően mind a két sérültet egy Bangor területén levő kórházba szállították.

Óriási szerencséje volt két nőnek, akikbe villám csapott hegymászás közben Nagy-Britanniában 4

A nők egyébként egy Észak-Walesbe látogató ötfős túracsoport tagjai voltak. Phil Benbow mentési koordinátor azt nyilatkozta a történtek kapcsán, hogy mind a ketten “hihetetlenül szerencsések voltak” hogy ennyivel megúszták. Szerencsére egyik nő sem szenvedett életveszélyes sérüléseket.

Óriási szerencséje volt két nőnek, akikbe villám csapott hegymászás közben Nagy-Britanniában 5

„Azt tanácsoljuk mindenkinek, hogy ha nagy vihart jósolnak a meteorológusok, akkor az embereknek kerülniük kellene a hegycsúcsokat, a hegygerinceket és bármiféle nyílt, sík területet, mert ott a legvalószínűbb, hogy lecsap a villám.” – tette hozzá.

Snowdonia szinte egész területén viharos időjárás volt tapasztalható szerdán. Szakadt az eső dörgött villámlott és egyes helyeken még jégeső is volt.         Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után