Közel £1,000-tal ér kevesebbet a fizetésünk idén a Brexit miatt Nagy-Britanniában 1

A Brexit hatásai miatt ebben az évben meglehetősen drasztikus csökkenést lehet majd tapasztalni a bérek reálértékében, figyelmeztet a Bank of England. Várhatóan több száz fonttal fognak megrövidülni a dolgozók, köszönhetően annak, hogy az infláció magasabb lesz, mint a bérek növekedése. 2013 óta lesz ez az első év, hogy ez az árfolyambeli különbség negatívan érinti a fizetéseket.

Közel £1,000-tal ér kevesebbet a fizetésünk idén a Brexit miatt Nagy-Britanniában 3

A bérek akár 1000 fonttal is kevesebbet érnek idén egy teljes évre vetítve, mint azt a Brexit előtt jósolták, és 320 fonttal lesznek kisebbek annál, mint amit három hónapja kalkuláltak. A pénzügyi áttekintés a választások előtt 4 héttel került most nyilvánosságra, és a liberális demokraták szerint ez a „Brexit megszorítások” újabb előszele.

Ezek miatt a tendenciák miatt Theresa May terve, miszerint kivonja az országot az egységes piacból és a vámunióból, még meggondolatlanabbnak tűnik, mint valaha. Ráadásul a legfrissebb életszínvonal csökkenések mellett így is ez az évtized az eddigi legrosszabb a fizetések növekedése terén az elmúlt 200 évet nézve egy független kutatócég szerint.

Ezzel a gazdasági balszerencsék nem érnek véget. Az ipar teljesítménye 0,5%-kal csökkent márciusban, az építőiparé pedig 0,7%-kal, köszönhetően a fellépő kereskedelmi deficitnek. „A fogyasztók hitelei rövidtávon fellendítették a gazdaságot a Brexit népszavazás után, de ez a lendület elég gyorsan kifulladni látszik” – mondta a liberális demokrata Vince Cable. „A növekedés szinte megtorpant, a termelékenység visszafelé fejlődik, és a gazdaságunk a 2008-as világválság óta nem volt ilyen aggasztó állapotban.”

John McDonnell volt miniszter hozzátette: „Nem lehet többé bujkálni az igazság elől. A konzervatívok elbukott gazdasági tervei visszavetik Britannia fejlődését, és az emberek életszínvonalát fenyegetik.” A Joseph Rowntree Foundation szerint „ez emberek és családok milliói számára nagyon aggasztó hír, akik becsületesen dolgoznak, de így is napról napra élnek.”

A szervezet igazgatója hozzátette, hogy „az elkövetkező hetekben a pártok programjában meg kell jelennie majd annak, hogy hogyan tervezik megállítani ezeket a folyamatokat, és hogyan akarják megfékezni az elszegényedést.” A mostani riportot megelőzően már nagyobb visszhangot keltettek az emelkedő energiaárak, és az egyre növekvő önkormányzati adók, amelyek már így is jelentősen megnehezítik a családok életét.

A Bank sajtótájékoztatóján Carney azt mondta, hogy a reálbérek csökkenése „egyáltalán nem a Brexit miatt van”, és a fizetés-növekedés lassulása már évek óta jelen van. De azt elismerte, hogy a bérek amiatt is esnek, hogy a cégek aggódnak az ország kereskedelmi megállapodásai miatt, és ezért igyekeznek jobban figyelni a kiadásaikra.

Az infláció is nagyobb év eleje óta, mint számítottak rá, 2,4% helyett 2,7%. „A bérek jelen állás szerint 320 fonttal lesznek alacsonyabbak, mint arra 3 hónapja számítottunk, és majdnem 900 fonttal ahhoz képest, amit a Bank jósolt tavaly ilyenkor” – mondta egy vezető gazdasági elemző. „Ez a stagnálás a bérekben tovább fog folytatódni az év során, és átalakítja majd a jelenlegi életszínvonalakat az elkövetkező pár évben.” A Society of Motor Manufacturers emellett nemrég bejelentette, hogy az új autók eladása 19,8%-kal csökkent áprilisban az egy évvel azelőtti adatokhoz viszonyítva. A jelzáloghitelek jóváhagyása is kevesebb lett, ez már a második hónap volt márciusban, hogy így alakultak a számok. Voltak olyan konzervatívok, akik szerint Theresa May ezek miatt a gazdasági mutatók miatt hozta előre a választásokat, azt remélve, biztosítja helyzetét, mielőtt az emberek ténylegesen megérzik a megszorításokat.    Forrás Hirdetőknek: info@hungliaonline.com

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után