Legalizálnák a kannabisz fogyasztását 18 év fölött Nagy-Britanniában 1

A liberális demokraták azt ígérték, hogy legalizálnák a kannabisz fogyasztását a 18 éven felülieknek, hogy ezzel visszaszorítsák a mostanában terjedő, nagyon erős hatású fű, a ’skunk’ által okozott mentális károsodásokat.

Legalizálnák a kannabisz fogyasztását 18 év fölött Nagy-Britanniában 3

A választásokhoz közölt hivatalos kiáltványukban mutatták be elköteleződésüket a B osztályba sorolt drog káros hatásai ellen való harc iránt. „A jelenlegi hivatalos hozzáállás a kérdéshez katasztrofális következményekkel jár a fiatalok körében, sokszor a mentális és testi egészségüket veszélyeztetve” – mondta a párt cambridge-i jelöltje, Julian Hupper. „Az illegális kereskedelemben nincs korellenőrzés, minőség-ellenőrzés, vagy erősségellenőrzés. Az úgynevezett ’skunk’ egyre elterjedtebb, és maximum egy személyi és 20 font kell ahhoz, hogy valaki megvehesse.”

Jelenleg akit marihuána birtoklásán kapnak, akár 5 év börtönbüntetést is kaphat, terjesztésért pedig 14 év is járhat. A párt úgy tervezi, a marihuána legális szabályozásával növelnék az árult termékekben a CBD (cannabinoid) arányát, ami csökkentené a nagyon erős, nagyon nagy THC koncentrációjú fű okozta pszichózist. Az eladásokból beszedett adót pedig a megfelelő drogmegelőző oktatásra fordítanák a demokraták.

A CBD, vagy más néven kannabisz olajból készült termékeknek egyébként elképesztően sok pozitív élettani hatásuk van és számos súlyos betegségben szenvedő ember is szedi őket világszerte és rendkívül jó eredményeket értek el vele. Ráadásul legálisak is már több mint egy éve a szigetország területén is, és online megvásárohatóak. Ha pedig valaki részletesebben szeretne olvasni róluk, az itt talál minden fontos információt.

A javaslatot azután kezdték el kidolgozni, hogy januárban Lord Monson 21 éves fia, Rupert öngyilkosságot követett el, mivel túlságosan függő lett egy nagyon erős fajta marihuánától, ami mentális zavarokat okozott nála. „Hét hete Rupert véget vetett saját életének. Halála előtti utolsó hat hónapban teljesen a ’skunk’ függője lett, és egyre inkább szenvedett a pszichotikus hatásaitól – skizofrénia, memóriazavar, paranoia, és képzelgések mind jelentkeztek nála. A hallucinált szellemek azt mondták neki, ölje meg magát, amit végül meg is tett.” – nyilatkozta az esetről az apja. A tragédia 5 évvel azután következett be, hogy a lord másik fiát, Alexandert holtan találták Kenyában.

Miután nyomozás indult az ügyben, és összekötötték az esetet Rupert gyakori füvezésével, a hatóságok felfedezték az Anglia-szerte egyre terjedő, veszélyesen erős hatású marihuánát, ami akár ötszörösen felerősíti a pszichotikus hatásokat.

„Tudtunkkal Rupert sose a klasszikus kannabisz cigiket szívta. Az úgynevezett skunk THC tartalma 16,5%, bár egyes melléktermékeiben akár 35% is lehet. Ráadásul szinte teljesen kiiktatják az anyagból a CBD-t, ami tompítaná a pszichotikus hatásokat. És hogy mi is a célja ennek a módosított fajta drognak? Egészen egyszerűen könnyebb elkészíteni, nagyobb profittal jár, és egyszerűbb az alvilágban kereskedni vele.”

„Azzal, hogy a liberális demokraták beépítik ezt a kérdést a kiáltványukba, nyernének ott, ahol minden más párt eddig megbukott. A dealerek mostani üzleti modellje használhatatlan lenne, és a gyerekeinket is meg tudnánk védeni.” Az egyetlen nagy probléma az egésszel sajnos az, hogy annak az esélye, hogy a liberál demokraták nyerjék a júniusi választásokat sajnos finoman szólva sem valószínű, azonban ez egy újabb jel arra, hogy talán itt lenne az ideje komolyabban is elgondolkodni a dolgon.     Forrás Hirdetőknek: info@hungliaonline.com

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után