Kötelezővé teszik a szexuális oktatást egész Angliában 1

Kötelező lesz szexuális felvilágosítás órákat tartani Anglia összes iskolájában – jelentette be Justine Greening, oktatásügyi államtitkár. A gyerekeket 4 éves koruktól fogják tanítani arra, milyen egy biztonságos és egészséges kapcsolat, a középiskolában pedig a koruknak megfelelő oktatásban fognak részesülni a szexualitásról.

maxresdefault-1

Ezt megelőzően több parlamenti képviselő és jótékonysági szervezet is kampányolt ezért a lépésért, mivel szerintük a jelenlegi oktatóanyagok nagyon elavultak, és nem tükrözik, hogy a mai fiatalok a valóságban milyen veszélyekkel szembesülnek.

Eddig nem volt egységesen szabály az oktatásra, sok helyen csak biológia óra keretein belül említették. Ez az új rendelet jelenti azt, hogy mostantól Anglia minden iskolájában figyelni kell a felvilágosításra, és beszélni kell az online pornó, a „sexting”, és a szexuális zaklatás veszélyességéről is. A nyilatkozatában Greening azt írta, hogy a jelenleg érvényben lévő oktatási kézikönyvet ( SRE) 2000-ben írták, és „borzasztóan elavult”. Hozzátette: „Nem tudja megszólítani azokat a fiatalokat, akik az internettel nőnek fel, nem figyelmeztet az online pornó, a káros üzenetváltások veszélyeire, nem tanít meg, hogy lehet biztonságosan internetezni. Így tehát épp itt az ideje, hogy ezen változtassunk.”

Az oktatásügyi osztály együtt fog működni tanárokkal, szülőkkel, és biztonságügyi szakértőkkel is, hogy a kornak megfelelő oktatóanyagot állíthassanak össze. A szülőknek emellett persze továbbra is meg lesz a joguk arra, hogy ne engedjék, hogy a gyerekeik ezeken a felvilágosító órákon részt vegyenek, és az iskolák is kapnak mozgásteret abban, hogy hogyan közvetítik az üzeneteket. A vallásos iskolákban továbbra is a „hitüknek megfelelően” oktathatnak a kérdésről, bár az nem tiszta egyelőre, hogy ezt hogy fogják ellenőrizni.

1612-resized

A lobbizó szervezetek örömmel fogadták a hírt. „Az SRE arra való, hogy megadja a tudást a fiataloknak, aminek segítségével tiszteleten és egyenlőségen alapuló kapcsolatokat lesznek majd képesek létrehozni, könnyebben felismerik majd a családon belüli erőszakot, és azt, hogy kiknek van szüksége segítségre. Hiszünk abban, hogy ahhoz, hogy a jövő generációinál csökkenjen a családon belüli erőszak aránya, már egész kicsi korban át kell adni hozzá a tudást. A mai nap egy nagy lépés egy jobb és biztonságosabb jövő felé.” – mondta Sandra Horley, a Refuge alapítvány elnöke. „Ahhoz, hogy teljesen lefedjük a mentális és szexuális kríziseket, amelyekkel a fiatalok küzdenek, nem hagyhatjuk ki az SRE-ből az olyan – eddig hanyagolt – témákat sem, mint a szexuális egészség, vagy az LGBT közösség kérdése – így lentebb lehetne vinni a nemi betegség magas számát, valamint az iskolákban folyó homofóbiát is csökkenteni lehetne.” – nyilatkozta Ian Green, egy HIV-vel, és szexuális betegségekkel foglalkozó alapítvány elnöke.

Nem mindenki volt azonban ilyen boldog az új rendelettől. A „The Safe at School Campaign” úgy írta le az intézkedést, mint „tragédiát”, mivel szerintük a szülők „nem tudják majd megvédeni gyermekeiket, hogy szexuális aktivitást mutató prezentációkat lássanak”. Volt, aki azt sürgette, hogy a kormány megfelelő szabadságot adjon a kérdésben az iskolának, lehessenek innovatívak és rugalmasak a téma megközelítésében. „Nem hisszük, hogy a kormánynak standardizált keretet, vagy komplett programokat kellene kitalálnia, reméljük, a miniszterek nem akarnak túl előírásosak lenni.” – mondta Malcolm Trobe, az ASCL titkára.

Egy friss felmérés szerint, amelyet a Barnardo’s gyerek-jótékonysági szervezet végzett, a 11-15 évesek 74%-a mondta, hogy jobban biztonságban érezték magukat, ha több információt kapnának a kapcsolatokról és a szexualitásról az iskolákban. 94 % azzal is egyetértett, hogy fontos, hogy tisztában legyenek az internet veszélyeivel.    Forrás Hirdetőknek: info@hungliaonline.com

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után