Koronavírus UK: Mától lépnek életbe a kijárási korlátozás következő fázisának szabályai 1

A brit kormány által közzétett tervek a járvány miatti intézkedések feloldására a hétfői naptól a következő fázisba lépnek. A gyermekek visszatérnek az iskolapadba, és parkokban vagy a saját kertünkben mostantól kisebb csoportos összejövetelek is megengedettek. Ezek a változások többek közt azt jelentik, hogy mostantól elkezdhetünk aktívabban találkozni szeretteinkkel, és akár egyszerre láthatjuk szüleinket vagy nagyszüleinket is.

Koronavírus UK: Mától lépnek életbe a kijárási korlátozás következő fázisának szabályai 3

A mai naptól tehát maximum hat fős csoportokban ugyan, de hivatalosan is engedélyezett lesz kisebb összejövetelek megtartása, családdal, vagy barátokkal. A brit miniszterelnök néhány napja azt mondta, hogy „korlátozott és óvatos” változtatásokat vezetnek be, hogy megakadályozzák hogy az új koronavírusos esetek száma újból megnövekedjen.

Mr. Johnson azt is elmondta beszédében, hogy az, hogy először csak a parkokban engedélyezték, hogy az emberek találkozzanak egymással, csak egy óvatos első lépés volt a kormány részéről. Hétfőtől azonban saját otthonunk kertjében is fogadhatjuk a vendégeket, ugyanis kockázat szempontjából a kettő közt nem igazán van különbség.

Dr. Jenny Harries főorvos-helyettes arra kérte a lakosságot, hogy tegyék azt, ami ésszerű, ha lehet, ahelyett ami valójában lehetséges (vagyis ne feszegessük a határokat) a szabályok lazításának köszönhetően. A sajtótájékoztatón az is elhangzott, hogy az infekciós ráta továbbra is 0.7 és 0.9 közötti értékeken mozog, ami azt jelenti, hogy bár jó irányba haladunk, nem követhetünk el országos szinten semi komoly hibát, az ugyanis a járvány egy második hullámát is okozhatná.

Több, mint kétmillió ember, akik a veszélyeztetett kategóriába esnek, és már 10 hete karanténban voltak, mától szintén elhagyhatják otthonaikat, feltéve, hogy betartják a távolságtartásra vonatkozó szabályokat.

A hivatalos bejelentés szerint az általános iskolák szintén megnyílnak a nulladik (Reception), első és hatodik osztályosok számára. Emellett a kertészeti üzletek, a kültéri piacok és az autószalonok szintén megnyithatnak, azonban egyelőre csak limitált számú vásárló tartózkodhat majd  ezeken a helyeken is. Ha a fertőzöttek száma nem emelkedik meg újra, akkor az iskolák többi évfolyama és a többi bolt, üzlet és kiskereskedés is kinyithat június 15-től.

A fogászatok egy jelentős része is kinyithat méghozzá június 8-tól. Az Angliában tevékenykedő fogorvosoknak szóló levelében a Sara Hurley azonban kiemelte, hogy amennyiben újra nyitnak, a fogászatoknak rendelkezniük kell majd a vírus megelőzésére szolgáló felszerelésekkel, illetve meg kell tudniuk oldani, hogy a betegek be tudják tartani a távolságtartásra vonatkozó szabályokat.

Nem pont ugyanezek a szabályok érvényesek Walesben, Skóciában és Észak-Írországban, de Angliában emberek milliói számára a korlátozások enyhítése mostantól nagyobb szabadságot és nagyobb kockázatot jelent.     Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után