Friss hírek a kijárási korlátozással és az albérlők jogaival kapcsolatban Angliában 1

Több, érdekes, új információ is napvilágot látott az elmúlt 24 óra folyamán Nagy-Britanniában, mind a kijárási korlátozás enyhítése, mind a koronavírusos fertőzöttek számának alakulása kapcsán. Kezdjük is mindjárt egy jó hírrel…

Friss hírek a kijárási korlátozással és az albérlők jogaival kapcsolatban Angliában 2

Az este folyamán kiderült, hogy a kormány meghosszabbítja azt a rendeletet, mely szerint az albérlőket nem lehet kilakoltatni az ingatlanból, amiben laknak, ha a koronavírus járvány következtében nem tudják fizetni a lakbért. A rendelet egészen augusztus 23-ig érvényben is marad, jelentette be Robert Jenrick miniszter. Azt, hogy a lakbért, vagy az esetleges elmaradást a bérlő hogyan törleszti, a főbérlővel, vagy az ügynökséggel kell megbeszélni. Aki szerencsésebb, annak elengedhetik egy részét, vagy akár az egészet, de a legtöbb embernek csak részletfizetést ajánlanak fel.

„A járvány ideje alatt az elsődleges szempont számunkra a kiszolgáltatott emberek védelme volt. Ennek a rendeletnek a meghosszabbítása felbecsülhetetlen biztonságot nyújt az embereknek ezekben a gondterhes időkben.” – nyilatkozta Robert Buckland igazságügyi államtitkár.

Az Egészségügyi Világszervezet új tanácsa arra ösztönzi az embereket, hogy viseljenek szájmaszkot amikor olyan nyilvános helyen vannak, ahol a távolságtartásra vonatkozó szabályok betartása nem lehetséges. Ez azért is érdekes, mert a WHO korábban azt hangsúlyozta, hogy nincs bizonyíték arra, hogy a maszk megvédené az egészséges embereket a koronavírushoz hasonló típusú vírusok elkapásától. Ezzel párhuzamosan Grant Shapps, a csütörtöki nap folyamán a Downing Streeten tartott sajtótájékoztató folyamán hivatalosan is kihirdette, hogy Anglia területén a buszokon, metrókon és a vonatokon utazóktól egyformán elvárja majd a kormány, hogy maszkot viseljenek az utazás ideje alatt. Erről további részleteket a linkre kattintva találtok.

A brit kormány nemrégiben először tette közzé az R szám értékét régiónként a szigetország területén. Az „R” szám az úgynevezett reprodukciós ráta, vagyis egyszerűbben megfogalmazva: egy koronavírussal megfertőződött ember átlagosan hány másikat fertőz meg, mielőtt meggyógyulna. Ha ez az érték 1-nél nagyobb, akkor folyamatosan nő a fertőzöttek száma, ha kisebb, akkor pedig csökken. Természetesen a kormány továbbra is figyeli ezt a mutatószámot, és a cél, hogy innentől kezdve stabilan 1 alatt tartsák.

Az elmúlt hetek során a kormány irányából többször is az a hír érkezett, hogy ez az érték valahol 0.7 és 0.9 között mozog. Ezzel szemben a regionális adatok szerint csak egy régióban – északkeleten és Yorkshire környékén – 0,9 alatti az „R” szám értéke. Északnyugaton 1,01 , délnyugaton pedig 1, ami azt jelenti, hogy a fertőzöttek száma nem csökken. Ezek a statisztikák egy, a Public Health England (PHE) és a Cambridge University által létrehozott program számításaira épülnek.

A brit kormány által június elejétől bevezetett módosításokat a kijárási korlátozás kapcsán, itt olvashatjátok.        Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után