Koronavírus UK: friss hírek, fontos események az elmúlt 24 órából 1

Gavin Williamsont újabb megalázó politikai fordulatra kényszerítették, miután a kormány ismét engedett a nyomásnak és beleegyezett abba, hogy az összes londoni általános iskolát zárva tartsák még egy darabig.

Koronavírus UK: friss hírek, fontos események az elmúlt 24 órából 2

Az oktatási miniszter megerősítette friss hírt az iskolák zárva tartását illetően, annak ellenére, hogy néhány nappal ezelőtt még arról számolt be, hogy a karácsonyi ünnepek után csak az iskoláknak egy kis része marad majd zárva. A kormány eredetileg azt mondta, hogy a Dél-Anglia területén levő érintett általános iskolák legalább január 18-ig maradnak zárva. De számos, olyan londoni kerület kimaradt a listából, ahol nagyon magas az új fertőzöttek aránya, és ezért kilenc helyi önkormányzati vezető közös levelet küldött Williamson úrnak, figyelmeztetve, hogy készek jogi lépéseket tenni, amennyiben nem tartják zárva azokat az intézményeket is.

A következő hetek „rettenetesen nehezek” lesznek az egészségügyi dolgozók számára az Egyesült Királyságban az egyre növekvő koronavírus fertőzések közepette – figyelmeztetett az egyik vezető orvos. A sürgősségi egészségügyi személyzet kimerült, és a következő hetekben a „teljes kimerülés” veszélye fenyegeti. Saffron Cordery, az NHS Providers vezérigazgató-helyettese elmondta, hogy a fertőzések terjedésének és a halálesetek emelkedésének ezt az ütemét “hihetetlenül nehéz kezelni”.

London-szerte a Covid-19 betegekkel feltöltött kórházi ágyak száma mostanra körülbelül kétszerese annak, mint alig két hete volt. London egyik legnagyobb kórházának szóvivője elmondta, hogy a súlyos tünetekkel kezelt Covid-19 betegek száma jóval meghaladja a járvány első hullámában tapasztaltakat.

Koronavírus UK: friss hírek, fontos események az elmúlt 24 órából 3

A szilveszter mozgalmas éjszakát hozott a londoni rendőrség számára, mivel rengetegen voltak, akik a lockdown elleni tüntetésen vettek részt és jó néhány illegális bulit is fel kellett oszlatniuk. A brit főváros jelenleg a 4. készültségi szint alatt van, és a 100 ezer főre jutó új fertőzöttek száma több, mint 730 volt a 2020-as év utolsó hetében. Az egészségügyi szakértők könyörögtek az embereknek hogy ne gyűljenek össze nagy csoportokban. De emberek ezreit nem hatotta meg sem ez, sem a komoly büntetés veszélye, amennyiben elkapják őket.

Koronavírus UK: friss hírek, fontos események az elmúlt 24 órából 4

A Fővárosi Rendőrség nyilvánosságra hozta, hogy összesen 217 embernek szabtak ki fix büntetést, miután a rendőrök nem kevesebb, mint 58 engedély nélküli zenei rendezvényt és partit kellett, hogy feloszlassanak Londonban. A rendőrség szóvivője elmondta, hogy egy zenés táncos rendezvényt feloszlattak többek közt a kelet-londoni Royal Docks területén is, és a főszervezőt a kiszabható legmagasabb büntetéssel „jutalmazták” (10 ezer font). Számos házibulit is le kellett állítaniuk a rend őreinek a főváros keleti felén.

Koronavírus UK: friss hírek, fontos események az elmúlt 24 órából 5

Ami azonban egy kis jó hír, hogy Norvégia feloldja az Egyesült Királyságból oda induló járatok tilalmát. Az ország egészségügyi minisztériuma közölte, hogy megszüntetik a korlátozásokat, hogy január 2-án, 16 órától újra landolhassanak a gépek. Oslo csütörtökön bejelentette, hogy január 2-től kötelező Covid-19 teszteket vezet be minden olyan ember számára, aki külföldről érkezik Norvégiába, vagy egyből az érkezéskor, de legkésőbb 24 órával azután.        Forrás

Megosztás