Koronavírus UK: fontos új hírek, statisztikák és bejelentések az elmúlt 24 órából 1

Közel negyedével csökkent egy hét leforgása alatt azoknak a száma Angliában, akiknek a koronavírus teszteredménye pozitív lett. Összesen 148 809 fertőzöttet regisztráltak az országban a február 3-ig tartó hét napos periódus alatt a legújabb adatok szerint.

Koronavírus UK: fontos új hírek, statisztikák és bejelentések az elmúlt 24 órából 3

Ez 24% -kal kevesebb, mint az azt megelőző héten, és a legalacsonyabb adat december eleje óta, ami arra utal, hogy a jelenlegi korlátozások pozitív hatással vannak a fertőzések számának alakulására. Az egészségügyre nehezedő egyre csökkenő nyomás azt is jelentette, hogy a teszteredmények várakozási ideje tovább javult.

Tízből hat koronavírusos haláleset Angliában fogyatékossággal élő embereknél következett be, és a legfrissebb adatok szerint háromszor nagyobb a kockázata a súlyos fogyatékossággal élőknél, hogy a betegség halálos kimenetelű lesz. Az Országos Statisztikai Hivatal (ONS) adatai szerint 2020 novemberéig több mint 30 000 fogyatékkal élő ember halt meg a betegségben. A számok azt mutatják, hogy a 2020. január 24. és 2020. november 20. között bekövetkezett 50 888 haláleset közül 30 296 fogyatékossággal élő személy volt, ami durván 59,5%.

Koronavírus UK: fontos új hírek, statisztikák és bejelentések az elmúlt 24 órából 4

Egy másik friss hír a járvány kapcsán, hogy egy nemrég elvégzett kutatás kimutatta, hogy Új tünetek, köztük a fejfájás, étvágytalanság, hidegrázás és izomfájdalmak is köthetők a Covid-19-hez. Ugyanakkor az Imperial College REACT programja azt találta, hogy a koronavírus által megfertőzött emberek körülbelül 60 százaléka nem számolt be semmilyen tünetről sem, beleértve a tartós köhögést, a szaglás és ízérzékelés elvesztését, valamint a lázat is, amik eddig úgy voltak nyilvántartva, mint a koronavírus legtipikusabb tünetei.

Az Egyesült Királyság karácsonyra “többé-kevésbé teljesen megszabadul” a koronavírus-járványtól – nyilatkozta nemrég John Edmunds professzor, a brit kormány sürgősségi tudományos tanácsadó csoportjának (Sage) tagja, hozzátéve, hogy egyes intézkedések valószínűleg tartósan érvényben maradnak majd ezt követően is. Prof. Edmunds óva intett a korlátozások túl gyors feloldásától, mondván, hogy az új változatok jelentette kockázat még mindig magas.

Boris Johnson pedig bejelentette, hogy Angliában a felnőttek egynegyede már megkapta az oltás első adagját. A brit kormány pedig mindeközben a vakcinaútlevelek bevezetésén gondolkodik, amiről egy korábbi cikkünkben olvashattok bővebben.      Forrás

Megosztás