25 éve nem volt ilyen hideg, -23C-ot is mértek Nagy-Britanniában 1

Az Egyesült Királyság számos régiójában lehet készülni még több havazásra, csütörtökön emellett elszórtan várható zápor, némi napsütéssel együtt.

25 éve nem volt ilyen hideg, -23C-ot is mértek Nagy-Britanniában 3

A fagyos, téli időjárás továbbra is folytatódik a szigetország területén, miután az éjszakai hőmérséklet a -20C-ot is meghaladta egyes helyeken, ami több mint tíz éve nem fordult elő. Az Aberdeenshire-i Braemarban egészen pontosan -23 ° C-ot mértek az éjszaka folyamán, amire 1995 óta nem volt példa.

Sárga időjárási figyelmeztetéseket adtak ki reggelre Skócia keleti felében, valamint Angliában, Devonban és Wales délnyugati részén, a lakosokat pedig arra figyelmeztették, hogy a közutakon komoly fennakadásokkal szembesülhetnek.

25 éve nem volt ilyen hideg, -23C-ot is mértek Nagy-Britanniában 4

Londonban az éjjel -5.2C-ot is mértek. Ma éjszaka, bár annyira hideg nem lesz az előrejelzések szerint a fővárosban, mint tegnap, így is nulla fok alá süllyed valószínűleg a hőmérő higanyszála. Oli Claydon meteorológus szerint Londonban havazni már nem fog, de a hideg idő még étvégére is megmarad.

25 éve nem volt ilyen hideg, -23C-ot is mértek Nagy-Britanniában 5

Ahogy a havazás eláll, a nyugati területeken “meglehetősen kellemes lehet majd kint a napsütéses időben, bár még mindig nagyon hideg lesz” – mondta a Met Office meteorológusa, Clare Nasir. A fagyos, hideg időjárás az ország nagy részén a holnapi nap folyamán tovább folytatódik.

A Met Office szombatra egy újabb sárga figyelmeztetést is kiadott a hóra és a jégre vonatkozóan, amely Walesre, Nyugat-Midlandre, Észak-Írországra, Anglia északnyugati részére és Skóciára terjed ki.   Forrás

Megosztás