Nemrégiben bukott le egy főbérlő, aki Londonban, Beckton területén adott bérbe egy négyszobás ingatlant, indokolatlanul sok albérlőnek. A hatóságok által készített képeken az is látszik, hogy még a lépcső alatti kamrát is szobaként adta bérbe.

A kapzsi főbérlő az alig 1 méter x 2 méteres szobát egy fiatal férfinek adta bérbe, bár az nem derült ki, hogy mennyiért, de korábban volt már rá precedens, hogy más 500 fontot kért el havonta ezért a koporsó méretű szobáért, amibe egy ágyon kívül semmi sem fér el.

A Newham Council-tól kiérkező hivatalos személyek a ház átvizsgálása során, utólag vették csak észre, hogy a gyakran szerszámos kamraként használt hely is „szobává” lett átalakítva.

A négyszobás házban „single” szobák voltak, ami normál esetben egy személy elszállásolását teszi lehetővé. Itt azonban négy fekvőhely helyett 11 db ágyat számoltak össze összesen, amiből három emeletes ágy volt. Volt tehát olyan szoba, ahol akár hatan is lakhattak összezsúfolva egy helyett. Egy másik, szintén elég lepukkant szobában mindössze három ágymatrac volt, meg a lakók holmijai, semmi más.

A razzia során arra is fény derült, hogy az emeletes épületben mind a tűzre, mind az elektromosságra vonatkozó biztonsági előírások több ponton is teljesen semmibe lettek véve. A hivatalos szervek egy kora reggeli razzia során hatoltak be az épületbe, a városnegyedben folyó váratlan ellenőrzések egyikeként. Így próbálnak leszámolni a környéken a tömegszállásokat fenntartó kapzsi főbérlőkkel.

A hatóságok a szomszédban is találtak „érdekes” dolgokat. Ott egy szintén túlzsúfolt ház udvarán volt felhúzva egy viskó, és a fatákolmányban is három ember lakott, akik fejenként 200 fontot fizettek havonta. Az ingatlan többi részét 8 szobára bontották fel, amiben összesen négy teljes család lakott.

A városrész polgármestere is jelen volt, amikor a hatóságok behatoltak az épületekbe, és elképedve tapasztalta, hogy az emberek milyen körülmények közt laknak a brit fővárosban.

„Teljesen elfogadhatatlan, hogy a 21. században, a világ egyik leggazdagabb városában egy fiatalember a lépcső alatti kamrában aludjon a gázóra mellett, ráadásul mindezt több száz fontért havonta. Amit ma láttunk, az nagyon jó arra, hogy rádöbbenjünk, bár jól haladunk, nagyon sok még a tennivaló.” – nyilatkozta.

A helyi önkormányzattól az is kiderült, hogy azok a főbérlők, akiknél ilyesmit tapasztalnak, kihágásonként akár £30,000-ra is büntethetők.     Forrás Hirdetőknek: [email protected]