Hármas szintű időjárási figyelmeztetés van érvényben Angliában, viszont drámai mértékű hőmérséklet emelkedés következik az országban 1

Nagy-Britanniában az elmúlt napok farkasordító hidege után drámai hőmérséklet emelkedés következik, egyes területeken teljesen tavasziasra vált az idő, néhol 13-15C-ig is emelkedhet a hőmérő higanyszála.

Hármas szintű időjárási figyelmeztetés van érvényben Angliában, viszont drámai mértékű hőmérséklet emelkedés következik az országban 3

A hőmérséklet várhatóan 15 fokkal vagy még ennél is többel emelkedhet helyenként hétfőn Nagy-Britanniában a több mint egyhetes meglehetősen hideg és jeges időjárás után. Az előrejelzések szerint az Atlanti-óceán felől érkező enyhébb levegő éri el a térséget, és az ország jelentős részén 11-14 fokos nappali maximumhőmérséklet várható, ami jóval meghaladja a brit decemberi 5 fok körüli átlagot.

Eközben a hétvégére jégre és hóra vonatkozó időjárási figyelmeztetések vannak érvényben, mivel várhatóan hóviharok söpörnek végig az ország északi részén. A brit meteorológiai intézet sárga figyelmeztetést adott ki Skócia északi részeire szombat délután 4 órától a jég miatt.

Vasárnapra számos sárga figyelmeztetés van érvényben a hó, a jég és az eső miatt Nagy-Britanniában, valamint egy borostyánsárga figyelmeztetés a jégre vonatkozóan, amely Anglia északkeleti és északnyugati részét, East Midlandset, West Midlandset, valamint Yorkshire-t és Humbert érinti reggel 9-től este 8-ig.

Az Egyesült Királyság Egészségügyi Biztonsági Ügynöksége vasárnap éjfélig hármas szintű hideg időjárásra vonatkozó riasztást adott ki egész Angliára, amely arra figyelmeztet, hogy „ilyen körülmények közt megnőnek a veszélyeztetett betegek egészségügyi kockázatai.”

A Met Office egyik meteorológusa, Helen Caughey a következőket mondta: „Az északi légáramlat és az általa okozott hideg időjárás, amely az elmúlt 10 napban uralkodott a térségünkben, vasárnap délnyugat felől érkező enyhe levegő hatására kezd majd teret veszíteni. Ahogy az enyhe levegő találkozik a jelenleg az Egyesült Királyság feletti hideg levegővel, átmenetileg havazás, hószállingózás várható majd egyes helyeken, különösen északon, esetleg akár az alacsonyabban fekvő területeken is.”

„A fagyott felületekre hulló eső és az észak-Britannia hegyvidéki területein az erős szél zord körülményeket okozhat, de a havazás később várhatóan esővé alakul majd át.”

Eközben a Vasúti, Tengerészeti és Közlekedési Szakszervezet (RMT) tagjai 48 órás sztrájkot folytattak a Network Railnél és 14 angliai vasúti szolgáltatónál, ami megbénította a szolgáltatásokat.   Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után