Kiszivárgott egy fotó, amin maga Boris Johnson is vidáman borozgat a beosztottjaival a lockdown kellős közepén 1

Előkerült egy fotó, amint maga Boris Johnson is bort iszogat felesége és kollégái társaságában a Downing Street 10. kertjében az első Covid-19-lockdown ideje alatt – ezt az eseményt a Downing Street korábban munkamegbeszélésként jellemezte.

Kiszivárgott egy fotó, amin maga Boris Johnson is vidáman borozgat a beosztottjaival a lockdown kellős közepén 3

2020. május 15-én, az egy élő televíziós sajtótájékoztatót követően megrendezett eseményről készült képen legalább egy tucat, a kormánynak dolgozó alkalmazott látható még egy ital mellett felhőtlenül élvezni a kellemes időt. Abban az időszakban a különböző háztartások tagjai kizárólag a szabadban találkozhattak és egyszerre csak egy másik személlyel, a benti összejövetelek szigorúan tilosak voltak.

A köztisztviselők és tanácsadók részvételével lezajló eseményre a múlt héten derült fény a The Independent és a The Guardian közös vizsgálódásának köszönhetően. A Downing Street 10. egyik szóvivője ragaszkodott ahhoz, hogy ez az egész rendezvény munkával kapcsolatos esemény volt, és hogy a miniszterelnök „egy sor meetinget tartott a délután folyamán” kint a kertben.

A kép azonban – amelyet először a The Guardian osztott meg – úgy tűnik, „egy kissé” más megvilágításba helyezi az eseményt, például azért is mert Mr. Johnson felesége és kisbabája is jelen volt. Az egyik, magát megnevezni nem kívánó forrás úgy írta le az eseményt, hogy az emberek kiültek iszogatni, beszélgetni, és élvezni a jó időt.

Kiszivárgott egy fotó, amin maga Boris Johnson is vidáman borozgat a beosztottjaival a lockdown kellős közepén 4

A rendezvényt egy magát megnevezni nem kívánó, az eseményen szintén jelen levő forrás buliként jellemezte, és elmondta, hogy többen már jó előre azt tervezgették, hogy inni fognak, és a korlátozások enyhítését jó alaposan megünneplik. Egy szemtanú szerint a buli korai szakaszában maga a miniszterelnök is körülbelül 15 percig jelen volt, és azt mondta egy ott lévőnek, aki egy itallal a kezében ácsorgott, hogy megérdemlik az italt, amiért „visszaverték” a vírust.

Angela Rayner, a Munkáspárt helyettes vezetője követelte az „igazságot” a Downing Streeten a lezárás alatt történtekről.

„Azt hiszem, a személyzeti értekezletek kicsit másképp néznek ki, ha Etonba mentek. Ami sok, az sok! Azonnal mondják el nekünk az igazságot arról, hogy mi is történt Downing Streeten akkor.” – nyilatkozta Rayner.

Mindössze pár nappal korábban, Boris Johnson az egyik televíziós beszédében a nemzetnek a korlátozások enyhítésére irányuló tervekről beszélt, és kihangsúlyozta, hogy mennyire örül, hogy az emberek „józan ésszel betartották a szabályokat. ”. A korlátozások megszegéséért kiszabott bírságok emelését is ebben a beszédében vázolta a nemzetnek: „Be kell tartani a társadalmi távolságtartásra vonatkozó szabályokat, és a szabályok betartatása érdekében megemeljük az azokat megszegőkre kiszabott bírságok mértékét.”

A Downing Street szóvivője ezt reagálta a kép közzétételét követően: „A képen munkatársak láthatók, ahogy a munkahelyükön meetingelnek. Ahogy azt már a múlt héten is elmondtuk, a nyári hónapokban a Downing Street-i kertben gyakran zajlanak munkamegbeszélések. Aznap a sajtótájékoztatót követően személyzeti megbeszélésekre került sor. A Downing Street a miniszterelnök otthona és munkahelye is egyben. A miniszterelnök felesége ott lakik, ezért jogosan használja is a kertet.”     Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után