Több, mint 70 utas menekült meg csodával határos módon, amikor vagy 4,000 méter magasan robbanás szakított ki egy panelt egy Afrikába tartó utasszállító repülőgépen. Egy ember azonban szörnyű halált halt.

planebomb_ONEUSE

Az, hogy a robbanást mi okozta a fedélzeten, egyelőre nem tisztázott, de a pilóta úgy fogalmazott, olyan volt, mintha egy bomba robbant volna. A jelentések szerint egy ember olyan halált halt, amit szinte csak filmeken lehet látni, ugyanis a robbanást követően a légnyomáskülönbség kiszippantotta a repülőből több ezer méterrel a föld felett, és a zuhanást sajnos nem élte túl.

A gépnek azonnali kényszerleszállást kellett végrehajtania Szomália területén, Mogadishu repterén, kedden este. A fényképek alapján egy repülési szakértő megerősítette, hogy egy repülőn ilyen sérülést robbanószerkezet tud okozni. Az eset azután történt, hogy Szomália terrorfenyegetéseket kapott az al-Shabab Islamist nevű szervezettől.

CaNeOGrWYAAM7dP

A gépen lévők közül a robbanás következtében két ember szenvedett kisebb sérüléseket, a szerencsétlenül járt utason kívül azonban mindenki túlélte a hajszál híján légi katasztrófához vezető esetet. Így több, mint 70 ember menekült meg a halál karmaiból, a legénységet is beleszámolva.

Egy szomszédos városban, Balad-ban dolgozó rendőr azt nyilatkozta, hogy néhány lakos rátalált egy idős férfi holttestére, aki feltehetően az a személy, aki kiesett a gépből. A gép egyébként a Daallo Airlines flottájába tartozik és Djibouti volt az úti célja. A hatóságok jelentése szerint a robbanás percekkel a felszállást követően történt, így a gépnek azonnal vissza kellett térnie Mogadishu repterére. A szerb pilóta, Vladimir Vodopivec azt nyilatkozta, hogy szerinte egy bomba robbant a gépen.

„Óriási szerencsénkre a gép fölött nem vesztettük el az irányítást, így vissza tudtam kormányozni a repülőt a reptérre. Soha ehhez hasonló dolog nem történt a pályafutásom során. A kabinnyomás is elment. Hála istennek, megúsztuk, és szerencsésen végződött.” – mondta a hős pilóta.

A gépen utazott Szomália helyettes nagykövete is, aki azt nyilatkozta, hogy egy nagy csattanás volt, ezt követően a füsttől nem lehetett látni semmit néhány másodpercig, majd realizálták, hogy egy méretes lyuk tátong a gép oldalán.

Néhány képen korom is látható a gép oldalán tátongó lyuk körül, ami szintén bombára utaló jel. A szakértő szerint egyébként a robbanószerkezeten kívül csak abban az esetben jöhet létre hason sérülés, ha a gép törzsén volt valami hiba az anyag szerkezetében vagy egy repedés, és ez a felszállást követően a nyomáskülönbség miatt kiszakadt.  Forrás: http://www.standard.co.uk/

[fblike]

Ugrás a HuNglia főoldalára