Kirúgtak egy tanársegédet Angliában, mert megölelt egy kisfiút – 7,000 font kártérítést kapott 1

Egy tanársegéd 7000 font kártérítést kapott, miután igazságtalanul kirúgták munkahelyéről egy fiatal fiú megölelése miatt.

Kirúgtak egy tanársegédet Angliában, mert megölelt egy kisfiút – 7,000 font kártérítést kapott 3

Sabrina Willmottot elbocsátották a bedfordshire-i lutoni Whitefield Primary Academy óvodájából, miután azzal vádolták meg, hogy visszaélt bizalmi helyzetével. A munkaügyi bíróság előtt azt állította, hogy teljesen váratlanul még azzal is megvádolták, hogy meg is csókolta a tanulót, és emiatt később súlyos kötelességszegés miatt elbocsátották.

Volt munkaadóit most 7257,18 GBP kártérítés megfizetésére kötelezték Mrs. Willmott számára, miután megnyerte a tisztességtelen elbocsátási ügyét. A hertfordshire-i watfordi bíróságon azt mondták, Mrs. Willmott 2016 januárjában kezdett el tanársegédként dolgozni az óvodában. 2019 októberében egy gyermeket rendeltek hozzá, akinek speciális szükségletei miatt extra támogatásra volt szüksége. A tanuló rossz viselkedése miatt 2020 januárjában a fő óvoda szobájából egy külön szobába költöztek, ahol külön kellett vele rendszeresen foglalkozni. Willmott a külön szobában dolgozott vele, és két nappal később állítólag megkérte, hogy tegyen meg valamit, amire a kisfiú „rosszul reagált”.

A sértett elmondta, hogy attól tartva, hogy a fiú valami kárt tesz magában, megölelte a gyermeket, hogy megakadályozza és megelőzze, hogy agresszívvá váljon. Az incidenst követő hétfőn meetinget hívtak össze az intézményben, miután egy helyi hatóság aggodalmát fejezte ki a történtekkel kapcsolatban.

Kirúgtak egy tanársegédet Angliában, mert megölelt egy kisfiút – 7,000 font kártérítést kapott 4

Willmottnak azt mondták, hogy vádat emeltek ellene, mivel „nem illően viselkedett a gyerekkel szemben, amikor megölelte és megcsókolta”. „Határozottan és hevesen tagadta”, hogy megcsókolta volna a gyereket, de elismerte, hogy megölelte, „hogy megnyugtassa, mert a fiú nagyon ideges volt”.

A tanársegéd „nagyon maga alá került” a vádak miatt, és a háziorvosa betegszabira írta ki a sok stressz miatt, mivel attól tartott, hogy ennek akár „nagyon súlyos következményei” is lehetnek. Egy másik kolléga 2020 februárjában azt mondta a vezetőségnek, hogy látta, hogy Willmott letérdel, és segít felvenni a gyerek kabátját, majd adott egy puszit az arcára. Azt mondta, hogy nem látott mást, de hozzátette, Mrs. Willmott nagyon kedvesen bánt a gyerekkel és hozzátette, hogy gyakori volt hogy megölelgette.

Zoom-on 2020 júliusában fegyelmi eljárás indult súlyos kötelességszegés miatt, de a csókolózás vádját „bizonyítékok hiánya” miatt ejtették. Ennek ellenére Mrs. Willmottot így is kirúgták. Később egy levélben közölték vele, hogy „az összes alkalmazott felelőssége annak biztosítása, hogy ne éljenek vissza, vagy ne látszódjanak visszaélni bizalmi helyzetükkel, és ne terjesszék ki a kapcsolataikat a szakmainak és elfogadhatónak tartott mértéken túlra”.

De Bellamy Forde munkaügyi bíró úgy ítélte meg, hogy az ölelkezés nem minősül súlyos kötelességszegésnek. Így a nő most most 7257,18 GBP kártérítést kapott a per megnyerését követően.      Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után