Úgy összevert egy tanársegédet egy 5 éves kisfiú Londonban, hogy a nő 140 000 font kártérítést kapott 1

140 000 GBP kártérítést ítéltek meg egy tanársegédnek, akit egy ötéves kisfiú „ütött, csípett és rúgott” ahol csak ért, a fogadóóráján.

Úgy összevert egy tanársegédet egy 5 éves kisfiú Londonban, hogy a nő 140 000 font kártérítést kapott 3

A 44 éves Aleksandra Aukett azt állítja, hogy „életet megváltoztató” krónikus fájdalmai lettek a fiatal kis srác ijesztő támadása után, akit „korához képest nagy növésűnek” titulált. A 2017 márciusi incidens óta az asszisztens nem tért vissza a nyugat-londoni iskola osztálytermébe, mondván, még mindig PTSD-ben, ennek következtében pedig depresszióban szenved, és mankóval jár.

Az iskola felügyeletéért felelős hatóság elleni perben Aukett azzal érvelt, hogy többet kellett volna tenni azért, hogy megvédjék őt a munkahelyén. 

„Még mindig korlátozottak a képességeim” – mondta a Central London County Courtnak. „Közelében sem vagyok annak az erőnléti és egészségi szintnek, amelyen a baleset előtt voltam.”

Ügyvédje, Gemma Witherington elmondta Richard Roberts bírónak, hogy a szóban forgó gyermek először egy másik diákot támadott meg. A bíróság úgy tudja, hogy M. Aukett a többi tanulót biztonságba helyezte, amikor a folyosón a fiú rávetette magát, majd mellkason ütötte és megcsípte. „Ezután csípőn, ágyékon és lábon rúgta” – tette hozzá Witherington ügyvédnő.

A tanulási nehézségekkel küzdő fiú az asszisztens deréktájékán, mellkasán és bal fenekén okozott lágyrész sérüléseket, valamint hosszan tartó gyulladást. Witherington elmondta, hogy ügyfele teljes mértékben elfogadta, hogy a fiúnak problémás családi háttere van, de rámutatott, hogy ez egy „komoly támadás, amely testi és lelki egészségügyi következményekkel járt számára”.

A megfékezhetetlen fiatalnak korábban már volt hasonló ügye, amikor fizikailag bántalmazott más tanulókat és a személyzetet”, mondta az ügyvéd, hozzátéve: “Előrelátható volt, hogy ez a gyerek súlyosan megsebesíthet egy másik tanulót vagy az egyik tanárát. Ha Aukett asszony tudott volna a fiú állapotáról/viselkedéséről és/vagy megfelelő képzésben részesült volna, akkor valószínű, hogy lépéseket tehetett volna a támadás elkerülése érdekében.”

A londoni Hillingdon kerület ügyvédei azonban azt állították, hogy Aukett-et kiképezték a tanulók fegyelmezésére és az ilyen incidensek megfékezésére. Roderick Abbott ügyvéd elmondta, hogy az iskola mindent megtett annak érdekében, hogy megvédje a személyzetet és a tanulókat az esetlegesen felmerülő kockázatoktól.

Kiemelte a szóban forgó gyermekre vonatkozó tanulói kockázatértékelést, amely részletesen bemutatta hogy a „gyermek tárgyakat hajigált el, és felmerül a személyzet vagy más tanulók sérülésének kockázata”.

Mr. Abbott azt mondta a bíróságnak, hogy tekintettel arra, hogy az iskola tud a fiú történetéről, „lehetetlen volt, hogy Aukett asszonynak ne legyen tudomása a kis srác viselkedéséről”.

Az ügyvéd elismerte, hogy „erőszakos támadás áldozata lett, miközben nehéz munkát végzett”, de tagadta, hogy az iskola vezetősége elmulasztott volna bármit tenni Aukett asszony védelme érdekében. A bíróság azonban most Aukett mellé állt – és arra kötelezte a tanácsot, hogy fizessenek neki több mint 140 000 font kártérítést, valamint állják az ügyvédi díjakat is.    Forrás   

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után