Kilencen rontottak be egy házba, és raboltak ki egy családot Londonban: a kamera mindent felvett 1

Egy apuka nyilvánosságra hozta a történet részleteit, amikor is kilenc ember betört a lakásukba, és kirabolták őket, miközben azzal fenyegetőztek, hogy ha nem viselkednek jól, elviszik a kisbabájukat is.

Kilencen rontottak be egy házba, és raboltak ki egy családot Londonban: a kamera mindent felvett 3

A férfi elbeszélése alapján az éjszaka arra kelt, hogy két támadója, akik maszkot viseltek, késekkel hadonásznak felé, miközben harmadik társuk megfogta őt a nyakánál fogva.

A CCTV kamerák videofelvételein látható, amint a maszkot és kapucnit viselő banda tagjai betörnek Mr. Hussain kelet-londoni házába. Az eset egyébként az áldozat családjának shadwelli otthonában történt, ahol Mr. Hussain együtt lakik a feleségével, gyerekükkel, a szülőkkel, és testvérével.

Kilencen rontottak be egy házba, és raboltak ki egy családot Londonban: a kamera mindent felvett 4

A támadás pénteken történt a hajnali órákban, valamikor fél négy magasságában. A mindössze két hónapos Anya névre hallgató gyermek épp fent aludt az emeleten, amikor a családapa hallotta, hogy az egyik rabló utasítja a másikat, hogy „hozd a babát”.

A támadók felfeszítették a bejárati ajtót, majd egy embert ott hagyva őrszemnek, benyomultak a házba. Nem vittek el sok mindent, de a férfi Rolex óráját, amit az esküvőjén kapott a feleségétől és annak családjától, valamint a nagyi esküvői arany karperecét, amit 40 éve viselt, sikerült meglovasítaniuk.

Kilencen rontottak be egy házba, és raboltak ki egy családot Londonban: a kamera mindent felvett 5

A betörők bandája akkor oldott kereket, amikor Mr. Hussain testvére bezárkózott az egyik szobába, és értesítette a hatóságokat, majd elkezdett ordibálni a csukott ajtó mögül, hogy „rendőrség, rendőrség”. A környékbeli kamerák felvették, ahogy a banda tagjai elrohannak, ki a házból, majd bepattannak egy mercédeszbe, és nagy sebességgel elmenekülnek a helyszínről. A 28 éves családfő bevallotta az eset után, hogy annyira félnek még mindig, hogy az utcára se nagyon mernek kimenni.

„Konkrétan arra keltem, hogy egy fickó megmarkolja a nyakamat, kettő másik pedig akkora késeket fog rám, mint az alkarom. Sokkoló élmény volt. Azt mondták nem szólalhatok meg. Aztán megpróbáltam felkelni, erre azt mondták, hogy mit csinálsz tesó?? Erre én azt mondtam, vigyenek bármit csak a családomat hagyják békén.”

Kilencen rontottak be egy házba, és raboltak ki egy családot Londonban: a kamera mindent felvett 6

Míg három rabló Mr. Hussaint tartotta fogva, addig néhány másik berontott a nagyszülők szobájába, és őket is megfenyegették. Az idős asszonyt még meg is pofozták, amikor elsőre nem hagyta, hogy az arany karperecét elvegyék tőle. Férjének ezalatt többen kést szegeztek, nehogy valamivel próbálkozni akarjon.

Ezután két férfi a feleség szobájába ment és ekkor hangzott el, hogy valaki fogja meg a kisbabát. Mr. Hussain szerint a gyereket akarták arra használni, hogy megtudják hol a széf. Azonban mint kiderült, a családnak nincs is saját széfje, sőt túl sok értékes dolgot nem is tartanak ott.

„Minden bizonnyal gyerekek is lehettek köztük, akik túl sok sorozatot néztek, és mivel szép autók parkolnak a ház előtt, biztos úgy hitték, hogy széf is lesz a házban valahol. Az egyiknél volt egy táska, ami olyan volt, mintha üvegek lennének benne. Megijedtem, nehogy sav legyen náluk. Nem is az a rossz, hogy mit vittek el, hanem az érzés, hogy meghalhatott volna a feleségem, a gyerekem, pedig a családom sosem tett semmi rosszat.” – mesélte a fiatal férfi.

A rendőrség már nagy erőkkel nyomoz. Eddig annyit lehet tudni, hogy 19-22 év közötti embereket keresnek. Szinte mind szürke vagy fekete melegítőt viselt a támadás során. Egyelőre letartóztatás az ügyben még nem volt, de bárki látott vagy hallott valamit, a 101-es számon felveheti a kapcsolatot a hatóságokkal.   Értesülj az angliai hírekről azonnal, facebookon való keresgélés nélkül: katt alul a csengő ikonra, majd a csatlakozásra   Forrás  

Megosztás