Kiküldték a számlát és 20p !!! befizetésére köteleztek egy anyukát Angliában, mert a fia eltört egy ceruzát az iskolában 1

Egy anyukát 20 penny befizetésére kötelezett az iskola, miután 10 éves fia eltörte az egyik ceruzát. Louise Owen levelet kapott a kenti Northfleetben lévő Lawn Általános Iskolától, amelyben azt írták, hogy „a lehető leghamarabb” ki kell fizetnie a fia, Lennie-Lee Maguire által eltört írószer árát.

Kiküldték a számlát és 20p !!! befizetésére köteleztek egy anyukát Angliában, mert a fia eltört egy ceruzát az iskolában 3

A 32 éves négygyerekes anyuka azt mondta: „Amikor hazajött, azt kérdeztem: „Hát most meg mit csináltál, Lennie?” De fogalma sem volt, és nem is említette a ceruzát. „Az első dolog, amit mondott nekem, az volt, hogy egy focilabdát átrúgott a kerítésen, és ezért automatikusan azt gondolta, hogy ez a levél a labda elvesztéséről szól.

„Nem hittem a szememnek, amikor a levelet elolvastam– nevetségesnek tartottam.” Lennie-Lee ADHD-ben szenved és autista is, ami azt jelenti, hogy az iskola külön támogatást kap utána. Louise dacosan megtagadja a költségek kifizetését, mondván, hogy fiát a számla benyújtása helyett szóbeli megrovásban kellett volna részesíteni, vagy valami egyéb apró büntetést adni neki ezért, hogy tanuljon belőle.

„Tudom, hogy rosszul hangzik, de elgondolkodtam rajta, és itt az elvekről van szó.” – mondta a gyermek édesanyja. “Többe került nekik megírni a levelet, és egyszerűen nem tudom felfogni, hogy csinálhat valaki ilyet.”

A levélben, amelyet Douglas Wilson hatodikos tanár írt, ez állt: „Sajnos gyermeke 2022. november 2-án eltört egy iskolai ceruzát. Ez egy iskolai felszerelés, amelyet most ki kell cserélni. Volna szíves és kifizetné a 0,20 GBP összeget az iskolának, amilyen hamar csak lehet?”

Kiküldték a számlát és 20p !!! befizetésére köteleztek egy anyukát Angliában, mert a fia eltört egy ceruzát az iskolában 4

Louise azonban továbbra is várja, hogy az iskola felvegye a kapcsolatot, mivel telefonált nekik, és a költségekről érdeklődött.

„Még nem kaptam választ az iskolától” – mondta. „Hívtam őket, és még mindig várom, hogy valaki visszahívjon. Majdnem egy hét telt el azóta, hogy felhívtam őket. Nem értek egyet azzal, amit a fiam  tett, és leültettem, és elmondtam neki, hogy ne törjön össze olyan dolgokat, amelyek nem hozzá tartoznak, viszont amennyi ceruzát valószínűleg naponta eltörnek a gyerekek, akár szándékosan vagy véletlenül az bizonyára rengeteg.”

„Az a helyzet, hogy Lennie-nek van egy tolltartója, tele ceruzával és tollal, de nem engedik bevinni a Covid miatt. Ha állandóan eltörögetné a ceruzákat, akkor valószínűleg meg tudnám érteni, de ez nem ismétlődő dolog, most történt először.”

A Metro.co.uk felkereste a Lawn Általános Iskolát, hogy reagáljanak a történtekkel kapcsolatban, de egyelőre nem érkezett válasz.   Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után